Title Image

Blog

YAMAHA OOK IN 2019 MET VAN DER MARK EN LOWES IN WORLDSBK

  |   News Racing

Michael van der Mark en Alex Lowes hebben recent in Misano hun contract met Yamaha Motor Europe verlengd. Beiden zullen hiermee in 2019 voor hun huidige Yamaha Official WorldSBK Team uit blijven komen in het FIM Superbike World Championship.

Het seizoen 2019 wordt het derde seizoen dat Van der Mark in Yamaha-kleuren actief zal zijn. De voormalige EK Superstock 600- en World Supersport kampioen behaalde twee podiumfinishes tijdens zijn debuutseizoen aan boord van de Yamaha YZF-R1 in 2017, een prestatie die hij in 2018 al heeft overtroffen.

De 25-jarige Nederlander eindigde dit seizoen tot nu toe al zeven keer op het podium, inclusief zijn eerste WorldSBK overwinning in Race 1 op Donington Park. Van der Mark behaalde vervolgens de overwinning in Race 2 tijdens de Britse ronde en behaalde zo zijn eerste dubbele overwinning tijdens zijn tot nu toe meest succesvolle WorldSBK seizoen. De Rotterdammer staat momenteel met 248 punten op de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Van der Mark boekte ook succes in de prestigieuze Suzuka 8H World Endurance race. Hij won drie van de vijf keer dat hij deelnam aan het evenement. Zijn laatste overwinning kwam in 2017 toen hij samen met Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga voor het Yamaha Factory Racing Team reed.

Voor Lowes zal 2019 zijn vierde seizoen worden als Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur, het team waarvan integraal deel uitmaakt sinds Yamaha haar officiële terugkeer in het het FIM Superbike wereldkampioenschap in 2016 maakte.

De 27-jarige Britse coureur heeft sinds het begin van 2017 al zeven podiumfinishes voor Yamaha weten te behalen, met inbegrip van het winnen van zijn eerste in Brno eerder dit seizoen. Lowes bezet op dit moment met 193 punten de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

De voormalige Britse Superbike kampioen is ook een tweevoudig winnaar van de prestigieuze Suzuka 8H World Endurance wedstrijd, nadat hij in 2016 en 2017 de overwinning behaalde voor Yamaha.

Het Yamaha Official WorldSBK Team is volledig gemotiveerd om na de zomervakantie weer aan de slag te gaan tijdens de tiende ronde van het 2018 MOTUL FIM World Championship Superbike op het Algarve International Circuit in Portimão, Portugal, dat plaatsvindt van 14 tot 16 september.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team: “Ik ben erg blij dat ik opnieuw getekend heb bij Yamaha. Ik vertrouw op dit project, Yamaha gelooft in mij als coureur en dit zorgt voor een sterke combinatie. Terwijl we ons nog steeds verbeteren, is het duidelijk dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt en we op het punt aangekomen zijn dat we elk weekend vooraan mee kunnen doen. Ik kijk ernaar uit om deze trend voort te zetten en samen de volgende stap voorwaarts te maken in de richting van ons hoofddoel; het samen strijden voor de wereldtitel.”

Alex Lowes, Pata Yamaha Official WorldSBK Team: “Ik ben erg blij dat ik onderdeel uit blijf maken van Yamaha’s World Superbike project, omdat ik erbij betrokken ben sinds ze in 2016 weer in de serie zijn teruggekeerd. Sindsdien hebben we samen veel meegemaakt; sommige ups, sommige downs, maar we zitten nu zeker in een opwaartse lijn. Het was geweldig om eerder dit seizoen mijn eerste race te winnen, maar, natuurlijk, dit succes betekent gewoon dat we elk weekend meer verwachten. Ik geloof echt in dit project, mijn ambitie is altijd geweest om samen een wereldtitel te behalen en ik denk dat dit niet onrealistisch is gezien de vooruitgang die we hebben geboekt. Ik heb nog nooit zo graag met dit team geracet als nu en ik zal er alles aan blijven doen om samen ons doel te bereiken. Dank aan Eric de Seynes, Andrea Dosoli en Paolo Pavesio van Yamaha en aan Paul Denning van het team voor het vertrouwen in mij.”

Eric de Seynes, President Yamaha Motor Europe N.V.: “We zijn verheugd om onze samenwerking met zowel Alex als Michael voor het 2019 WorldSBK-seizoen voort te zetten. Ze hebben tot nu toe fantastisch werk verricht voor Yamaha in het FIM World Championship Superbike en het seizoen 2018 is, met drie overwinningen en 10 podiumplaatsen halverwege het kampioenschap, ons meest succesvolle seizoen sinds onze terugkeer in 2016. En natuurlijk hebben Alex en Michael een belangrijke rol gespeeld in ons succes. We kijken met vertrouwen uit naar het komende seizoen en werken aan ons uiteindelijke doel: de FIM Superbike World Championship titel voor Yamaha.