Title Image

Blog

YAMAHA MOTOR EUROPE ONTHULT 2018 WEGRACE-LINE-UP

  |   News Racing

Yamaha Motor Europe is verheugd om zijn officiële wegrace-line-up voor 2018 aan te kondigen, met voorop het Pata Yamaha Official WorldSBK Team dat ook dit seizoen voor succes gaat in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het GRT Yamaha Official WorldSSP Team heeft als doel om de behaalden FIM Supersport Wereldkampioenschappen van 2017 te verdedigen. Daarnaast krijgen, net als vorig jaar, zes jonge talenten de kans om binnen de Yamaha R3 bLU cRU Challenge in het zeer uitdagende FIM Supersport 300 Wereldkampioenschap te rijden.

De samenstelling van de huidige FIM Endurance Wereldkampioenen, het GMT94 Yamaha Official EWC Team, is ongewijzigd gebleven en ze willen het succes – met onder andere vier zeges uit de laatste vijf endurance-races – een passend vervolg geven. Dat zullen ze doen naast het YART Yamaha Official EWC Team.

Ook in het 2018 WorldSBK-seizoen is Crescent Racing de partner van Yamaha, onder de naam Pata Yamaha Official WorldSBK Team. Vorig jaar behaalde het team zes podiumplaatsen met Michael van der Mark (2) en Alex Lowes (4). De twee boekten ongekend veel progressie gedurende het seizoen en werden daardoor aan het einde van het seizoen echte podiumkandidaten. Op de Pata Yamaha Official WorldSBK YZF-R1’s maken ze in 2018 een aanval op de titel.

Lees meer over de 2018 wegrace line-up van Yamaha Motor Europe op de officiele website van Yamaha Racing.