Title Image

Blog

YAMAHA FACTORY RACING TWEEDE IN VERSTOORDE SUZUKA 8H KWALIFICATIE

  |   News Racing

Vrijdag werden in Suzuka de kwalificaties verreden voor de zondag te verrijden 2018 editie van de Coca-Cola Suzuka 8H World Endurance wedstrijd. De omstandigheden waren tijdens de kwalificatiedag aanzienlijk koeler dan eerder in de week. Het Yamaha Factory Racing Team zette hun zeer competitieve vorm van de laatste drie jaar voort en sloot de dag af met de 2e tijd overall.

Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Michael van der Mark van het Yamaha Factory Racing Team sloegen in hun eerste QP-sessies doelbewust hun slag met Nakasuga als eerste coureur die in actie kwam. De Japanner was onmiddellijk op dreef met een rondetijd onder de 2’07 grens. De sessies werd, net als alle andere sessies tijdens de dag, onderbroken door een rode vlag, maar Nakasuga wist nog een rondetijd van 2’06.854 te worden, een tijd die goed was voor de tweede tijd van de sessie.

De volgende was de World Superbike coureur Lowes, die weinig tijd nodig had om Nakasuga’s tijd te evenaren en te verbeteren. Hij noteerde een snelste ronde van 2’06.620 alvorens de volgende rode vlag werd getoond maar voltooide ondanks dit zijn sessie als tweede op 0,249 seconde van de snelste tijd.

Van der Mark voltooide het uitstapje van het team in de derde sessie, waarbij hij de ruimte vond, tussen een aantal volgende rode vlag situaties, om een rondetijd van 2’07.428 op de klok te zetten en de sessie daarmee als derde af te sluiten. Na afloop van de eerste kwalificatie bleken de samengevoegde tijden (een gemiddelde rondetijd van 2’06.967) van het drietal goed te zijn voor de tweede plaats op de lijst.

Tijdens de tweede QP-sessies ging Nakasuga direct weer aan de slag, waarbij hij zijn snelste tijd van het weekend op de klok wist te zetten en met een snelste ronde van 2’06’236 deze tweede kwalificatie als tweede af te sluiten. Lowes en ook Van der Mark wisten vervolgens hun snelste tijden uit QP1 niet aan te scherpen waardoor hun snelste rondetijden op respectievelijk 2’06.620 en 2’07.428 bleven staan.

Op de gecombineerde tijdlijst na twee kwalificaties bezet Yamaha Factory Racing Team de tweede plaats op 0,322 seconde van de top.

Michael van der Mark: “Ik denk dat we een hele goede kwalificatiedag hebben gehad. Natuurlijk moet je volgens de regels een beetje met de banden spelen, maar ik denk dat Nakasuga-san en Alex echt goede rondetijden hebben laten noteren en ik denk dat het ook voor mezelf heel goed was. Ik denk dat we morgen met plezier uit kunnen kijken naar de Top 10 kwalificatie, want het tempo van ons team lijkt echt goed te zijn en dat is waar het in de Suzuka 8H om draait. Ik kijk echt uit naar de race.”