Title Image

Blog

WORLDSBK MAGNY-COURS: BEKENDER TERREIN VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT

  |   News Racing

Na twee nieuwe circuits – Most in Tsjechië en het Spaanse Navarra – komt het BMW Motorrad WorldSBK Team dit weekeinde in Magny-Cours in actie op veel bekender terrein. Zowel het team als rijders Michael van der Mark en Tom Sykes (GBR) kennen dit Franse circuit erg goed.

 

Magny-Cours ligt zo’n 250 kilometer ten zuiden van Parijs, de Franse hoofdstad, en is al bijna 20 jaar een vaste waarde. In 1991 werd er voor het eerst gereden door het WorldSBK en sinds 2003 staat het elk jaar op de kalender. Dankzij de combinatie van snelle bochten met lange rechte stukken en krappe haarspeldbochten heeft Magny-Cours een uitdagende lay-out.

 

Michael: “Magny-Cours is een circuit waar ik erg graag rij. Het heeft van alles iets, van snelle en vloeiende sectoren tot aan stop-en-go-bochten. Wat betreft de afstelling van de motor moet je daarom een compromis zien te vinden. Ik hou vooral van de eerste sector, maar ook wel van het laatste gedeelte omdat je daar goed kunt inhalen. We hebben onze BMW M 1000 RR de laatste tijd enorm verbeterd maar in Navarra hadden we moeite met de hoge temperaturen. Op Magny-Cours hebben we daar zeer waarschijnlijk veel minder last van, dus hopelijk hebben we een stabieler weekend. Op Navarra maakten we ook qua rondetijd in de kwalificatie een grote stap. Helaas voor mij zat het veld zo dicht op elkaar dat ik tiende stond, maar als je naar de rondetijden kijkt, hebben we veel progressie geboekt. Ik kijk dan ook echt uit naar Magny-Cours.”