Title Image

Blog

WORLDSBK IN ARGENTINIË: UPS EN DOWNS IN DE UITLOPERS VAN DE ANDES

  |   News Racing
  • Tiende ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2022 in San Juan.
  • BMW Motorrad WorldSBK Team: Michael van der Mark en Scott Redding bereiken de top-10 in beide hoofdraces.

 

Er waren veel ups en downs voor BMW Motorrad Motorsport tijdens het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) raceweekend in San Juan, Argentinië. De tiende ronde van het seizoen vond plaats in de uitlopers van de Andes. Michael van der Mark moest na een lastige Superpole van wat verder op de startgrid komen, maar behaalde in beide hoofdraces de top-10.

 

In Race 1 baande Van der Mark zich vanaf de 14e startplek een weg naar voren om uiteindelijk als tiende te finishen. Op zondag werd Van der Mark elfde in de Superpole Race en in de tweede hoofdrace eindigde Michael slechts één plaats achter teamgenoot Scott Redding en scoorde opnieuw een top-10-klassering.

 

Het seizoen 2022 wordt afgesloten met de twee overzeese evenementen in Mandalika, Indonesië (11 tot en met 13 november) en op Phillip Island, Australië (18 tot en met 20 november).

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 14 / R01: 10 / SP Race: 11 / R02: 10): “De Superpole-race ging redelijk goed. Ik voelde mij prima, maar ik kon gewoon niet voorbij een paar andere rijders komen en eindigde daardoor op P11 en dat betekende geen verbetering op de startgrid van race twee. In die tweede race was mijn start oké, maar ik werd geblokt in de eerste paar bochten. We hadden een redelijk goed tempo, maar ik had gewoon niet genoeg om dichterbij de rijders voor mij te komen. Het tempo was goed dit weekend, we zijn ook behoorlijk verbeterd met de set-up en ik voel mij steeds beter op de motor. Ik voel echt dat de motorfiets terug naar mij komt. Het zijn duidelijk niet de posities waar we willen eindigen, maar van mijn kant hebben we een solide weekend gehad en ik denk dat we de motor verder hebben verbeterd, dus ik ben eigenlijk best wel tevreden.”