Title Image

Blog

2014 Misano - Michael van der Mark

WK-LEIDER VAN DER MARK TWEEDE OP MISANO

  |   News Racing

Pata Honda-coureur Michael van der Mark is vandaag als tweede geëindigd tijdens de zevende ronde van het WK Supersport. Dankzij de zesde opeenvolgende podiumplaats, heeft de Rotterdammer nu 28 punten voorsprong in de tussenstand terwijl het seizoen deel twee in gaat. Van der Mark had vanaf de eerste rij een goede start op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’. Maar in de derde ronde ging een andere rijder wijd in de eerste bocht en bij het terugkomen kwam die bijna in botsing met de Nederlander. Van der Mark moest uitwijken, verloor daardoor een positie en moest vervolgens hard in de achtervolging. Maar racewinnaar Jules Cluzel bleek uiteindelijk al een te grote voorsprong te hebben.

 

Michael van der Mark: “We hebben een heel goed weekend gehad. Vorig jaar reden we met het WK Supersport niet op Misano, maar vanaf het begin was de motor echt goed. We verbeterden elke sessie en vandaag had ik een goed tempo. De start was OK en ik lag derde, maar na een paar ronden ging een andere rijder wijd. Naar mijn mening zou hij via de ‘safety road’ terug moeten keren op de baan. We raakten elkaar echter bijna en daardoor wist PJ Jacobsen mij in te halen. Toen ik weer op de tweede plaats lag, heb ik geprobeerd om naar Jules Cluzel te rijden, maar hij was erg snel en reed een perfecte race. Het zou mooi zijn geweest om vanaf het begin bij Jules te zitten en zo een prachtig duel uit te kunnen vechten. We hebben echt hard gewerkt en ik kijk uit naar Portimao. Ik denk dat dit circuit goed bij mijn rijstijl en mijn Honda past.”

 

Pieter Breddels – technisch coördinator: “Michael was het hele weekend goed. Hij werd in het begin van de race opgehouden, maar liep nadat hij vrij baan had in op Cluzel. Aan het einde moest hij ‘m laten gaan, maar hij heeft de tweede plaats binnengebracht en dat is echt goed.”