Title Image

Blog

WISSELEND GELUK VOOR BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN ASSEN

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team kende vanmorgen in FP3 helaas niet de gewenste start, want Michael van der Mark miste de volledige sessie vanwege een mechanisch probleem. Michael begon daardoor op achterstand aan de Superpole en kon zo in deze sessie niet de snelheid vinden van de kop van het veld en eindigde op P9.

 

Ook het begin van Race 1 was uitdagend, maar daarna had Van der Mark al snel een goed tempo te pakken met zijn BMW M 1000 RR. Aan het einde had hij zelfs zicht op de derde plek, maar helaas ging met nog twee ronden te gaan de rode vlag uit waardoor Michael als vierde finishte.

 

Michael: “Om heel eerlijk te zijn, het was zeker geen eenvoudige zaterdag voor ons. Vanmorgen vroeg kon ik geen enkele ronde rijden vanwege een mechanisch probleem en daarna moesten we direct de Superpole in. We dachten dat we twee ronden konden doen met een kwalificatieband, maar dat bleek er één te zijn. Met P9 op de grid was ik niet echt tevreden en ook mijn start was niet zoals ik wilde. Ik had wat wheelie en verloor zo een aantal posities en daarna liep het in de eerste bocht niet helemaal lekker met een andere rijder. Mijn eerste ronde was verder ook niet echt ideaal, maar daarna had ik echt wel een goed tempo te pakken en wist ik één voor één rijders in te halen. Aan het einde reed ik zelfs dezelfde tijden als de koplopers, maar het lukte mij net niet om dichterbij te komen. We moeten dus nog wat extra grip zien te vinden zodat ik morgen wel de snelheid heb om de strijd met ze aan te gaan.”