Title Image

Blog

2014 Magny-Cours - Michael van der Mark

WERELDKAMPIOEN OOK OP MAGNY-COURS BOVENAAN

  |   News Racing

Kersvers WK Supersport-kampioen Michael van der Mark heeft ook tijdens de eerste dag op het Franse Magny-Cours veel indruk gemaakt. De Pata Honda-rijder domineerde beide vrije trainingen op zijn Honda CBR600RR. Uiteindelijk kwam de Rotterdammer tot 1.41,744. In de ochtendsessie was Van der Mark liefst 0,7 seconde sneller dan de nummer twee. In de middag wist hij zijn tijd nipt te verbeteren en hield een voorsprong van 0,2 seconde op de Italiaan Roberto Tamburini over.

 

Michael van der Mark: “De eerste dag is zeer goed verlopen. We pakten het vanmorgen stap voor stap aan en in de laatste minuten kon ik daardoor een erg snelle tijd rijden, sneller dan ik ooit was hier. In de middag probeerden we iets uit, maar dat werkte niet als gehoopt. Ondanks dat ik mij niet helemaal comfortabel voelde, was ik desondanks toch iets sneller dan tijdens de eerste vrije training. Voor morgen zetten we alles weer terug en mede daardoor heb ik een goed gevoel voor het weekeinde.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “De druk is van de ketel bij Michael en zijn optreden van vandaag heeft dat laten zien. Hij was al in de eerste training het snelst. De andere rijders wisten het gat vanmiddag iets te verkleinen, maar Van der Mark had niet veel veranderd aan de motorfiets.”