Title Image

Blog

Wintertest Jerez 2016

WEEK RUST VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Het Honda World Superbike Team heeft als voorbereiding op het komende WK Superbike-seizoen drie dagen getest op Circuito de Jerez. Het was de laatste test van het jaar voor het team uit Nieuwleusen. Voormalig Wereldkampioen Supersport Michael van der Mark moest al na de eerste dag de test voorgezien houden vanwege pijn in zijn rechter bovenarm.

Na medisch onderzoek door Dr. Geert Peersman in het Stuivenberg Ziekenhuis van Antwerpen blijkt Van der Mark een overbelaste spier te hebben, samen met vochtophoping. De blessure werd verergerd door de koude weersomstandigheden op MotorLand Aragón begin vorige week. De Rotterdammer heeft vrijdag een behandeling ondergaan en moet nu een weekje rust houden. Daarna wordt z’n blessure verder behandeld.

Michael van der Mark: “Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet het beste uit deze test kon halen. De pijn in mijn arm zorgde er echter voor dat verder testen niet ging. Ongelooflijk zonde want dit was een prachtige gelegenheid om verder met de motor te werken, zeker gezien de perfecte weersomstandigheden. Het lijkt gelukkig maar een klein probleem te zijn dat snel op te lossen is, maar we moeten nog een week wachten voor we zekerheid hebben. Ik kan er nu niets aan doen. Ik moet geduldig zijn en zorgen dat ik klaar ben voor januari.”