Title Image

Blog

WAARDEVOLLE PUNTEN VOOR PATA YAMAHA MET TOP-6-FINISHES OP ARAGÓN

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijders Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu hebben vandaag een respectievelijk vijfde en zesde positie behaald tijdens Race 1 op MotorLand Aragón.

 

Na het verfijnen van de set-up van hun Yamaha R1’s waren beide rijders vastbesloten om voor het podium te gaan. Maar na een zeer spannende Superpole – met de top-12 binnen een seconde – stonden de Pata Yamaha-rijders op een ongewone derde en vierde rij. Met Van der Mark op plaats acht en Razgatlıoğlu op positie elf.

 

Van der Mark herstelde zich in de race heel snel en lag al snel vijfde. Hij hield zich vervolgens goed staande aan de staart van de kopgroep en reed zelfs even op een podiumplaats. De Nederlander handhaafde daarna zijn eigen racetempo op de vierde plek en werd alleen nog ingehaald door Michael Ruben Rinaldi’s Ducati op het lange rechte stuk in de voorlaatste ronde.

 

Michael van der Mark: P5: “We hebben vanmorgen wat veranderingen aan de motor aangebracht en ik voelde mij sterk. In FP3 voelde ik mij zelfs heel goed op de motor en na de Superpole was ik blij met mijn ronde, maar het was gewoon niet genoeg om op de eerste twee rijen te staan omdat het veld zo dicht bij elkaar zat. Achtste was niet ideaal, maar ik had in ieder geval een prima start en won direct een aantal plaatsen. Ik had een goed tempo, maar ik had op sommige stukken moeite om de jongens voor mij bij te houden. Dat betekende dat ik elke ronde tijd goed moest zien te maken maar op een gegeven moment was ik net iets langzamer en had ik meer moeite. Ik ben blij met het racetempo en helaas is Rinaldi mij aan het eind gepasseerd. Maar ik denk dat als we de motor op een paar kleine gebieden kunnen verbeteren, we morgen zeker voor het podium kunnen vechten.”