Title Image

Blog

WAARDEVOLLE PROGRESSIE VOOR PATA YAMAHA TIJDENS WORLDSBK-TEST OP ARAGÓN

  |   News Racing

In aanloop naar het dubbele raceweekeinde op Aragón (29-31 augustus en 4-6 september) heeft het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla veel progressie geboekt én belangrijke data verzameld tijdens een privétest op MotorLand Aragon.

 

Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu, afgelopen weekeinde podiumfinishers op Portimão, reden gezamenlijk 254 ronden met hun Yamaha R1 Superbikes. De focus lag tijdens de test vooral op de grip aan de voor- en achterkant bij hoge temperaturen.

 

Tijdens de eerste van twee dagen testte Van der Mark verschillende afstellingen en was ondanks zijn achtste plaats tevreden. Waarom werd op de tweede dag duidelijk. Michael klokte de tweede tijd nadat hij in totaal 129 ronden reed tijdens de privétest.

 

Michael van der Mark: P2 – 1’50.093: “Het belangrijkste doel was om de juiste set-up te vinden met hoge baantemperaturen. Op de eerste dag hebben we veel verschillende dingen geprobeerd en we hadden daardoor veel data om voor vrijdag door te nemen. We hadden vervolgens een heel positieve tweede dag en ik voelde mij veel comfortabeler op de motor. We hebben veel veranderingen geprobeerd, wat we tijdens een raceweekend nooit zouden kunnen doen. Het team slaagde erin een goede afstelling voor de voorkant van de motor te vinden die ook goed werkt in samenwerking met de achterkant, dus ik ben erg blij. We vonden ook verbeteringen voor de warmere omstandigheden en ik was in staat om constanter te zijn. Over het algemeen dus een heel positieve test.”