Title Image

Blog

INTENSIEVE TEST VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN BARCELONA

  |   News Racing

BMW Motorrad Motorsport heeft twee dagen intensief getest op ‘Circuit de Barcelona-Catalunya’ in Spanje, ter voorbereiding op het 2021-seizoen van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK). Na een privétest op Jerez de la Frontera (ESP) ontmoette de nieuwe BMW M 1000 RR de concurrentie uit het WorldSBK op het Spaanse circuit in Barcelona. Michael van der Mark en Tom Sykes (GBR) van het BMW Motorrad WorldSBK Team hebben tijdens de test op woensdag en donderdag vele ronden kunnen maken.

 

Zonnig weer zorgde op beide dagen voor goede omstandigheden. De twee dagen werden onder meer gebruikt om verschillende componenten en ontwikkelingen op de nieuwe BMW M 1000 RR te testen. Deze motorfiets doet dit seizoen voor het eerst mee aan het WorldSBK. Het rijgedrag op verschillende bandencompounds werd ook geëvalueerd en het team werkte verder aan het configureren van de motoren en de elektronica voor beide rijders.

 

Het eerste WorldSBK-weekeinde van 2021 staat gepland van 21 tot 23 mei op MotorLand Aragón in Spanje.

 

Michael van der Mark: “Het was goed om weer op het circuit te zijn, vooral samen met de andere rijders. We hebben nog veel dingen te proberen en te ontdekken aan deze motorfiets, speciaal voor mij. Soms was het niet gemakkelijk, maar we hebben een aantal positieve dingen gevonden en er is veel data verzameld. Gedurende deze twee testdagen hadden we nauwelijks problemen, wat echt belangrijk voor ons is omdat we zo veel ronden konden maken om de motor te verbeteren voor de volgende test.”