Title Image

Blog

2016 Magny-Cours zondag

VIJFDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN TWEEDE MANCHE OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag tijdens de tweede manche op een droog Circuit de Nevers Magny-Cours een prima vijfde plaats gepakt met zijn Honda CBR1000RR Fireblade. Van der Mark was het grootste gedeelte van de wedstrijd in strijd om de vierde plaats met Leon Camier, maar kon het gat niet dicht gereden krijgen. Met de vijfde plek doet hij echter wel goede zaken in strijd om de vierde positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Michael van der Mark (5e): “De afstelling die we probeerden in de warming-up werkte niet zo goed, waardoor we teruggingen naar die van de tweede vrije training. De enige lange sessie die ik dit weekeinde kon rijden. Mijn start en de eerste ronden waren erg goed. Ik reed constant, maar was wel iets langzamer dan ik vooraf gehoopt had. Nadat ik Camier voorbij reed, probeerde ik weg te lopen maar dat lukte niet. Toen hij mij weer inhaalde, kon ik simpelweg niet aanpikken. Maar de vijfde plaats is zeker niet slecht en belangrijk voor de tussenstand want we hebben de vierde plaats steviger in handen. Hopelijk kunnen we over twee weken op Jerez weer strijden voor de ereplaatsen.”