Title Image

Blog

VIJFDE EN ZESDE PLAATS VOOR MICHAEL VAN DER MARK OP WORLDSBK-ZONDAG IN SAN JUAN

|   News Racing

Nadat Michael van der Mark tijdens de zaterdagrace in San Juan (ARG) al de zesde plaats behaalde, scoorde hij zondag opnieuw twee top-6-finishes. De BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder behaalde de vijfde plaats in de Superpole-race en kwam vervolgens op zijn BMW M 1000 RR als zesde over de streep in de hoofdrace.

Van der Mark begon de Superpole-race vanaf de zesde plaats. Hij viel in het begin iets terug en lag achtste in ronde drie, middenin een groep die fel streed. In de tweede helft van de race werkte Michael zich op naar de vijfde plaats en dat was ook de positie waarin hij na tien ronden over de streep kwam.

In de tweede hoofdrace kende Van der Mark een goede start en reed als vijfde in de kopgroep. Michael zette veel druk op de rijders voor hem, maar halverwege de race verloor hij een positie en uiteindelijk kwam hij als zesde over de finish.

De seizoensfinale van het WorldSBK 2021 vindt plaats van 19 tot en met 21 november op het nieuwe Mandalika-circuit in Indonesië.

Michael: “Het was echt wel een goede zondag. Vanmorgen tijdens de warming-up probeerden we iets anders met de motor, maar we wisten niet zeker of het een goede stap was en dus gingen we terug naar de set-up van gisteren. In de Superpole-race ging het goed en had ik echt plezier op de motor. Ik had bovendien een aantal goede gevechten en was behoorlijk snel, sneller dan gisteren. Het was fijn om vanaf de vijfde plaats op de grid te beginnen voor race twee. Ik had een goede start en zat in de groep die vocht voor het podium, al had ik in het begin wel wat moeite met een volle benzinetank. Tegen het einde van de race zat ik alleen, maar ik reed een goed tempo en daar ben ik echt wel tevreden over. Ik denk dat het over het algemeen een goed weekend is geweest. We nemen een mooi aantal punten mee naar huis en het was goed om vandaag in race twee met de jongens voor het podium te kunnen vechten, maar we moeten zeker nog wel een beetje sneller zien te worden.”