Title Image

Blog

VIERDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN ARGENTINIË

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK-team heeft tijdens Race 1 in Argentinië de goede vorm vast weten te houden want Michael van der Mark finishte als vierde en zijn teamgenoot Alex Lowes als vijfde. Hierdoor staat Michael, strijdend om de derde plek in de WK-tussenstand, nog maar op drie punten van Lowes.

 

De staat van het San Juan Villicum-circuit is het hele weekend al een belangrijk discussiepunt, waarbij rijders hun bezorgdheid uitten over het vuile oppervlak en de nieuw geasfalteerde delen van de baan, zelfs voordat iemand een ronde gereden had. Inspanningen door circuitpersoneel om het baanoppervlak op donderdagmiddag schoon te krijgen, waren ontoereikend en de omstandigheden op de openingsdag waren verraderlijk. De problemen werden verergerd naarmate de baantemperatuur steeg.

 

Nadat er vrijdag de hele dag gereden was, ontstond er een bredere ideale lijn in de derde vrije training en de kwalificatie maar als rijders buiten de ideale lijn werden gedwongen, door een fout of door een rivaal, dan daalde de grip direct aanzienlijk. De staat van het circuit van San Juan Villicum was bij aankomst aanzienlijk lager dan de norm die mag verwacht worden van een circuit dat op de WK-kalender staat en helaas bleef het circuit onder deze norm, ondanks de verbeteringen als gevolg van gebruik en onderhoud in de afgelopen twee dagen.

 

Ondanks de problemen werd WorldSBK Race 1 over de volle afstand verreden en, hoewel de tijden langzamer waren dan verwacht vanwege de lastige omstandigheden, werd deze wedstrijd afgesloten zonder een enkel incident en met alle 12 starters in de WK-punten.

 

Verwacht wordt dat de baancondities morgen verder zullen verbeteren, aangezien er bewolking en lagere temperaturen worden voorspeld.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4: “De omstandigheden waren vandaag niet ideaal, wat voor een zware race zorgde, maar dat hadden we verwacht. Ik had een goede start vanaf de eerste rij na mijn tweede tijd in de kwalificatie en had vervolgens een mooie strijd met een groep van vier om de koppositie. Het lukte ons om vrij snel weg te rijden van de rest, maar na zeven ronden begon ik te worstelen met de grip aan de achterkant en kon ik niet bij de kopgroep blijven. Vandaag was meer overleven dan echt racen, maar ik heb veel punten gescoord en we weten waar we moeten verbeteren voor morgen.”

 

Resultaten
Superpole
Race 1