Title Image

Blog

2016 Chang International Circuit zondag

VIERDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN TWEEDE RACE OP CHANG INTERNATIONAL CIRCUIT

  |   News Racing

De tweede ronde van het WK Superbike op het Chang International Circuit in Thailand zit erop voor het Honda WorldSBK Team. Michael van der Mark en Nicky Hayden eindigden de tweede SBK-race als vierde en vijfde respectievelijk.

Polesitter Van der Mark had met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP een veel betere start en dook als tweede de eerste bocht in. De volgende bocht ging de Rotterdammer echter iets wijd en had daarna een kleine aanrijding met Chaz Davies. Van der Mark probeerde desondanks met de leiders weg te komen en behield de derde plaats tot de tiende ronde. Daarna wist Davies hem voorbij te komen. Een klein momentje in de dertiende ronde deed de 23-jarige Nederlander vervolgens beslissen z’n eigen tempo te rijden en zo vierde te worden.

Michael van der Mark (4e): “Het was geen gemakkelijke race, maar ik ben tevreden met het resultaat. Pole position, de derde plaats in de eerste race en nu een vierde plek overtreffen zeker de verwachtingen die we hadden, gezien de problemen van vorig jaar. Ik ben echt blij met de Honda en met het tempo dat ik kon rijden. We besloten het type voorband voor de tweede race niet te veranderen en dat was een gok die helaas niet helemaal goed uitpakte. Ik had jammer genoeg niet hetzelfde gevoel, maar het was een risico dat we moesten nemen en we hebben toch dertien punten toe weten te voegen aan ons totaal.”