Title Image

Blog

VIERDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN FANTASTISCHE SEIZOENSAFSLUITER VOOR PATA YAMAHA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft onder het kunstlicht in Qatar op een fantastische manier teruggeslagen na de dubbele DNF uit Race 1. Tijdens de laatste race van het 2017 FIM Wereldkampioenschap Superbike was Michael van der Mark lang betrokken bij het duel om de podiumplaatsen en miste dat podium uiteindelijk net doordat hij achter zijn teamgenoot Alex Lowes als vierde over de finish kwam. Hiermee liet het Pata Yamaha Team op het Losail International Circuit wederom zien één van de serieuze WorldSBK-teams te zijn.

Van der Mark kende in Race 1 pech, nadat hij crashte door een kleine misrekening waardoor hij contact maakte met Sykes en zo een einde zag komen aan elf opeenvolgende finishes in de punten. Net als zijn teamgenoot Lowes liet hij op zaterdag zien uit het goede hout gesneden te zijn door in zinderende hitte en een hoge luchtvochtigheidsgraad een fantastische Race 2 te rijden. Beginnend vanaf een twaalfde plaats kende hij een weergaloze start en lag al vijfde na de eerste ronde.

Dankzij een goede racesnelheid wist hij binnen twee seconden van Davies en Rea te blijven. Tot in de negende ronde zijn achterband het zwaar kreeg vanwege de stevige inhaalrace die Michael eerder reed. Met vijf ronden te gaan, kwam daardoor zijn teamgenoot Lowes voorbij. Ondanks het gebrek aan grip wist Michael uiteindelijk weer de snelheid te vinden van de koplopers en bracht zijn R1 als vierde binnen. Een prachtige manier om het seizoen af te sluiten voor het Pata Yamaha Team.

Het was Van der Mark’s twintigste top-10-finish van het jaar en hij eindigt het seizoen mede daardoor op de zesde plaats met 223 punten. Maar veel belangrijker, hij heeft in de laatste races laten zien constant voor het podium te kunnen strijden en dat doet de Wereldkampioen Supersport van 2014 nu al uitkijken naar 2018.

Michael van der Mark: “Het was een goede laatste race van het seizoen en ik ben blij met de vierde plaats na de twaalfde plek op de grid. Ik had echt een goede start en een sterke eerste ronde, en ik voelde me vandaag veel beter op de motor dan gisteren en mijn tempo was redelijk goed. Ik probeerde van alles om Chaz Davies te volgen maar kon het gat niet dichten en Alex sloot snel achter mij aan. Toen hij mij passeerde, kon ik hem net niet bijhouden omdat ik mijn achterband had opgebruikt. Om het seizoen af te sluiten met Alex op het podium en mijzelf als vierde is echt heel goed, want in de laatste paar races hebben we zoveel verbeterd aan de R1. We zijn constant en dit geeft ons iets heel moois om op te bouwen in de winter en voor het nieuwe seizoen met de nieuwe regels. Ik kijk er naar uit om opnieuw te testen en ik denk alweer aan Race 1 in Phillip Island volgend jaar!”

Results
Warm up

Race 2