Title Image

Blog

VERRADERLIJKE OMSTANDIGHEDEN ZORGEN VOOR LASTIGE OPENINGSDAG IN ARGENTINIË

  |   News Racing

Het was een moeilijke openingsdag in Argentinië voor Michael van der Mark, die moest trainen op een baan met weinig tot geen grip als gevolg van een fijne laag zand en vuil op het Circuito San Juan Villicum.

 

Terwijl het circuitpersoneel gisteren borstels en luchtblazers gebruikten, in een poging om het oppervlak schoon te krijgen, bleken hun inspanningen en uitrusting helaas ontoereikend. Met als resultaat dat de baanomstandigheden verraderlijk waren toen de coureurs in actie kwamen voor WorldSBK FP1. Veel rijders, die de baan aan het begin van de sessie hadden geïnspecteerd, kozen ervoor om het grootste deel van de 50 minuten durende training binnen te blijven om zo geen onnodig risico te lopen.

 

De omstandigheden verbeterden ietsje voor FP2, met een zeer smalle ideale lijn, maar de tijden waren nog steeds twee seconden langzamer dan in dezelfde sessie vorig jaar, ondanks bijna perfecte weersomstandigheden. Wie buiten de ideale lijn kwam, liep bovendien een groot risico op een val zoals een aantal rijders ook ontdekten.

 

Om de teams en rijders te helpen zich aan te passen aan de veranderende baanomstandigheden, is de derde en laatste vrije trainingssessie 15 minuten langer dan normaal.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P10 – 1’45.337: “Het was voor iedereen een moeilijke openingsdag omdat de omstandigheden verre van ideaal waren. We moeten blijven werken, geduld hebben en kalm blijven. Je kunt niet veel wijzigingen aan de motorfiets aanbrengen, omdat de baan steeds anders is, maar op dit moment heb ik wat moeite in het midden van de bocht en dat is iets waar we morgen aan moeten werken. Vanmiddag was er een redelijk schone lijn, maar die was wel erg smal en je kon het je echt niet veroorloven om er naast te komen, zeker niet bij het insturen van de bocht. Hoe dan ook, zoals ik al zei, het was voor iedereen hetzelfde en hopelijk zal de situatie verbeteren.”

 

Gecombineerde resultaten vrije trainingen na FP2