Title Image

Blog

VEELBELOVENDE VRIJDAG IN IMOLA VOOR PATA YAMAHA EN VAN DER MARK

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Michael van der Mark kenden vrijdag een positieve start op een warm Imola, waar dit weekend de vijfde ronde van het 2018 FIM Motul Superbike Championship verreden wordt. Van der Mark liet een goede pace zien gedurende de dag en eindigde met een snelste ronde van een 1:47.461op een vijfde plaats op de gecombineerde tijdenlijst, waardoor hij automatisch door gaat naar SP2 die voor zaterdag gepland staat.

Het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari is altijd een moeilijke circuit geweest voor de Yamaha YZF-R1 sinds de terugkeer naar het WorldSBK kampioenschap in 2016 maar op vrijdag bewezen ze het tegendeel en lieten ze de progressie van het Pata Yamaha team zien. Van der Mark arriveerde in Imola met een dubbel podium vanuit Assen en het vertrouwen is er zeker. De 25-jarige Nederlander vond zichzelf aan het einde van de ochtend en FP1 met eens snelste rondetijd van 1:48.232 terug op de zesde plaats.

Tijdens de tweede vrije training focuste hij zich op het vinden van het goede gevoel met zijn Pata Yamaha R1 op de veeleisende baan en ondanks dat hij zijn eerder gezette tijd niet wist te verbeteren, zou het verrichte werk zijn vruchten afwerpen in FP3. Met de tiende plaats in handen met nog vijf minuten op de klok tijdens de laatste sessie van de dag en dus op het randje van SP1, liet de WorldSSP kampioen van 2014 nieuwe banden onder zijn machine monteren en wist hij een ronde van 1:47.461 te rijden – zijn snelste ronde ooit op Imola – en eindigde hij de vrijdag op P5. Dit betekent dat Van der Mark automatisch door gaat naar SP2. Ondanks dat hij weet dat er zaterdagochtend tijdens FP4 nog wel het nodige werk te verrichten valt om de stabiliteit van de fiets te verbeteren, wil hij zijn geweldige prestaties van de laatste ronde in Assen herhalen.

Michael van der Mark: “Deze morgen begonnen we best wel sterk. Ik voelde me goed en we hadden een meteen een goede snelheid te pakken, maar Imola is een moeilijk circuit en het gat naar de jongens vooraan was op dat moment nog veel te groot. Gelukkig bleven we rustig. In FP2 waren we elfde maar we bleven gefocust en probeerden onze problemen op te lossen, en aan het einde van FP3 konden we een grote stap maken. Ik voelde me stukken beter met de machine. Er is nog veel te doen om de stabiliteit van de fiets uit te vogelen maar ik ben blij met de manier waarop we rustig en één voor één onze problemen jhebben proberen op te lossen. Als we de machine nog iets stabieler krijgen kunnen we ons gaan focussen op de race pace.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team begint op zaterdagmorgen om 08.45 uur lokale tijd aan FP4, gevolgd door de kwalificatie die start om 10.30 uur en de 19 ronden durende race 1 staat gepland om 13.00 uur.

 

Gecombineerde resultaten vrijdag