Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Imola zaterdag

VAN DER MARK VASTBERADEN IN EERSTE RACE OP IMOLA

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark heeft in de eerste WK Superbike-race op een zonnig Imola laten zien dit seizoen zeer vastberaden te zijn. In een ingekorte race – vanwege een rode vlag – finishte Van der Mark als zevende. Na zich gekwalificeerd te hebben als negende, promoveerde Michael in de race al snel een plaats dankzij een val van Tati Mercado.

Daarna richtte hij z’n vizier op Eugene Laverty, die op dat moment zo’n twee seconden voor hem lag. Doordat Van der Mark gaandeweg de race steeds meer vertrouwen kreeg, wist hij het gat naar Laverty te dichten en hem na een fantastische actie in de Tosa-hairpin zelfs te passeren. Maar net nadat Van der Mark een goed ritme te pakken had, ging de rode vlag uit. Michael werd daardoor zevende en pakt daarmee negen kampioenschapspunten.

Michael van der Mark: “In de derde vrije training hadden we een probleempje met de motor, maar uiteindelijk konden we dat gelukkig oplossen en voelde ik mij best goed. In Superpole 2 reed ik een goede ronde met de raceband, maar met de kwalificatieband voelde ik mij niet comfortabel en ik moest flink vechten met de R1. Ik had een redelijk normale start en zat in een groep met andere rijders en uiteindelijk kon ik Laverty passeren. Ik voelde mij steeds sterker worden naarmate de race vorderde, maar ik had wel moeite om de motor van richting te veranderen. We moeten dit probleem zien op te lossen zodat de motor makkelijker te rijden is op dit soort circuits.”

“Ik denk dat we, startend vanaf de negende plaats, blij moeten zijn met de punten die we gescoord hebben. Iedereen kan zien dat het een moeilijk weekend is voor ons, dus we moeten tevreden zijn met elk punt dat we scoren. Normaal gesproken is mijn racetempo aardig constant en met name op dit circuit zie je andere coureurs die gaandeweg steeds meer worstelen met de grip. Ik weet dat ik in de slotfase sterk kan zijn en daarom hoop ik dat ik morgen dichter bij de voorste jongens kan blijven en zo een aantal van hen kan inhalen in deel twee van de wedstrijd.”

Resultaten
Superpole

Race 1