Title Image

Blog

VAN DER MARK ZET ALLE ZEILEN BIJ OP VRIJDAG IN LAGUNA SECA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Michael van der Mark begonnen op vrijdag aan ronde 8 van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op Laguna Seca. Vol vertrouwen na zijn dubbele overwinning in Donington en zijn podium finish tijdens Race 2 in Brno, kende de Nederlander een solide start waarna hij de vrijdag afsloot op P11 afsloot, wat hem gaat doen uitkomen in SP1.

Bijna perfecte condities verwelkomde het Pata Yamaha team op vrijdag in Laguna Seca met de Californische zon die de baantemperatuur deed stijgen tot 43 graden. Het team hoopte de vorm van de afgelopen races voort te zetten, waarbij drie van de vier races gewonnen werden, ondanks dat het Laguna circuit niet altijd even goed was voor de R1 in het verleden.

Michael van der Mark arriveerde in de Verenigde Staten na een reeks geweldige resultaten waarbij hij twee overwinningen en een podium behaalde. In de ochtendsessie bouwde hij zijn ritme zoals gewoonlijk op, wat hem naar P7 bracht met een 1:24.106. Tijdens FP2 focuste hij zich op de race pace, waarin hij constante ronden reed maar zijn eerder gezette rondetijd uit FP1 niet kon verbeteren waardoor hij de sessie als tiende afsloot. FP3 werd gebruikt om verschillende set-ups te gebruiken maar hij kon het perfecte gevoel met zijn Pata Yamaha R1 niet vinden, waardoor hij de dag als elfde eindigde en hij zaterdag SP1 zal moeten rijden. Ondanks dat het nogal teleurstellend is dat hij niet meteen in SP2 staat, is Van der Mark vastberaden om gebruik te maken van de extra tijd op de baan en om een stap te gaan maken voorafgaand aan Race 1.

Michael van der Mark: “We hadden het best moeilijk vandaag. Vanmorgen voelde het niet slecht, we hadden een klein probleem met de stabiliteit van de fiets en we probeerden ook een aantal verschillende oplossingen voor het schakelen. Voor FP2 hebben een aantal aanpassingen gedaan en ondanks dat ik mijn pace niet verbeterde, heb ik wel een goede lange run kunnen doen. Dit was niet het gevoel dat ik nodig heb, dus voor FP3 hebben we weer veel verandert, maar geen oplossing gevonden. We hebben veel data om te bekijken de aankomende uren dus hopelijk kunnen we iets vinden wat ervoor zorgt dat we morgen een stap kunnen maken.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team komt op zaterdag weer in actie om 09:00 uur lokale tijd voor FP4, met de kwalificatie om 11:00 en de 25 ronden durende race met de start om 14:00 uur.