Title Image

Blog

VAN DER MARK ZESDE IN WORLDSBK RACE 1 IN QATAR

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK with Rizla-rijder Michael van der Mark vocht vandaag aan het einde van de eerste WorldSBK-race een verbeten duel uit met Leon Haslam om plek vijf, waarbij de Engelsman Michael in de laatste ronde wist te passeren. Van der Mark kwam zo als zesde over de finish. De wedstrijd werd verreden onder bloedhete omstandigheden onder het kunstlicht van het Losail International Circuit.

 

Van der Mark was teleurgesteld dat hij slechts als zesde eindigde, nadat hij de hele wedstrijd problemen had met grip aan de achterkant, vooral bij het insturen van bochten. Waarschijnlijk een gevolg van de verhoogde luchtvochtigheid. De Nederlander is er echter van overtuigd dat hij en zijn crew een verbetering kunnen vinden voor de twee races van morgen, die het WorldSBK-seizoen 2019 afsluiten.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK with Rizla – P6: “Mijn start was zeker niet slecht, maar in de eerste bochten was het een beetje een puinhoop. Vanaf de eerste ronde had ik problemen met de grip, vooral bij het insturen, en dat maakte het voor mij een lange en moeilijke race. We moeten uitzoeken wat de oorzaak van het probleem was, omdat we geen wijzigingen hebben aangebracht na de Superpole waarin ik echt een goed tempo had op racebanden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een oplossing kunnen vinden en er klaar voor zijn om morgen weer te strijden.”

 

Resultaten
Superpole
Race 1