Title Image

Blog

Vrijdag Chang International Circuit

VAN DER MARK ZELFVERZEKERD NA EERSTE DAG

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Buriram United International Circuit de twaalfde tijd genoteerd. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat het WK Superbike Thailand aandoet. Helaas was de Nederlandse Pata Honda-coureur niet in staat om in de middagsessie, onder veel warmere omstandigheden, zijn tijd te verbeteren. Opvallend, want het gevoel met de motorfiets was goed. Daarom is de 22-jarige WK Superbike-debutant vol vertrouwen dat hij en zijn team er achter zullen komen waar de verbeterpunten liggen. Morgen staan er nog twee trainingssessies gepland voordat de Superpole, waarin het draait om de klassering op de grid, verreden wordt.

Michael van der Mark (P12, 1.36,218): “We hebben geen echte problemen gehad. Het is vreemd dat de rondetijden niet goed zijn, terwijl het gevoel met de motor juist wel goed is. Ik ben er zeker van dat de jongens vanavond het één en ander met de data zullen vinden, dus ik heb niet al te veel zorgen. Ik verlies vooral veel tijd in de tweede sector dus daar ligt onze focus vooral op. Ik heb veel ronden gereden, voelde mij lekker op de motor alleen elke keer als ik over start-finish kwam dacht ik ‘waar is die goede rondetijd?’. Een goede nachtrust zal zeker helpen. Het is een interessant circuit, met een lang en snel eerste gedeelte en een krappere tweede helft. Wij gaan er vanavond vol voor om morgen sneller te zijn.”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael worstelde een beetje met de tweede sector in de morgen en dat was ook het geval in de middag. We zullen alles in detail goed nakijken, maar ik ben er zeker van dat het morgen beter gaat.”