Title Image

Blog

2014 Suzuka - Michael van der Mark

VAN DER MARK WINT SUZUKA 8 UUR!

  |   News Racing

Pata Honda-rijders Michael van der Mark en Leon Haslam hebben, samen met hun Japanse teammaat Takumi Takahashi, zondag de Suzuka 8 Uur gewonnen. Het was voor het MuSashi Harc-Pro Honda-team de tweede zege op rij. De 2014-editie van de Suzuka 8 Uur zat boordevol drama. Zo werd vanwege heftige regenval de race met ruim een uur vertraagd en ingekort naar net geen zeven uur. Ook tijdens de wedstrijd was het regelmatig nat en dat zorgde voor een aantal crashes. De pace-car kwam daardoor liefst vier keer in de baan. Een van de valpartijen betrof Kosuke Akiyoshi van het FCC TSR-team, winnaar van 2012. Net als toen was ook dit keer Pata Honda-coureur Jonathan Rea de teamgenoot van de Japanner.

 

WK Supersport-kampioenschapsleider Michael van der Mark maakte de beslissende inhaalactie door halverwege Suzuki-rijder Randy de Puniet te passeren. Door de crash van Akiyoshi kwam het MuSashi Harc-Pro Honda-team vervolgens aan kop. Een positie die ze niet meer uit handen gaven. Takahashi kreeg de eer om de Fireblade over de finish te sturen. Het was de vijfde zege op rij voor Honda en de 27e in totaal.

 

Michael van der Mark, nadat hij gisterenavond geland was op Schiphol: “Wat een fantastisch gevoel! Ik was klaar voor het derde uur, maar toen begon het te regenen en daarom ging Takumi weer de baan op. Hij had namelijk al gereden in de regen. Het vierde uur was voor mij en ik kon steeds sneller rondgaan dankzij een goede pace en een lekker ritme. De motor was perfect en het team heeft ongelooflijk werk afgeleverd. Mijn laatste stint was erg goed en ik kon redelijk gemakkelijk rijden. Het is ongelooflijk om voor de tweede keer te winnen, een perfect samenspel van het team.”

 

Foto: David Reygondeau