Title Image

Blog

2014 Assen - Michael van der Mark

VAN DER MARK WINT OP ASSEN!

  |   News Racing

Assen – Nederland – 27.04.2014
Pata Honda-coureur Michael van der Mark heeft vandaag zijn eerste WK Supersport-race gewonnen nadat hij van start tot finish domineerde op Assen. De zege zorgde voor een schitterend en uniek feest op het TT Circuit dankzij zeer veel meelevende fans. Startend vanaf de derde plaats op de grid nam Van der Mark de leiding tot groot enthousiasme van het thuispubliek in de derde ronde over van Kenan Sofuoglu. Mede dankzij een nieuw rondenrecord van 1.38,587 wist de Pata Honda-coureur uiteindelijk een voorsprong van liefst tien seconden op te bouwen waardoor zijn zege nooit meer in gevaar kwam.

 

Michael van der Mark: 

€œDit is echt ongelooflijk! We zijn heel het weekeinde al snel, maar mijn start was niet heel goed. Ik was derde en zat vlak achter Kenan (Sofuoglu) en Florian (Marino) in de eerste twee ronden, maar merkte direct dat ik sneller was. Nadat ik Kenan voorbij ging, had ik echt een hele goede racesnelheid en kon zo wegrijden van de rest. Het was voor het eerst dat ik in mijn thuisrace aan de leiding ging en ik wilde geen fouten maken. De uitloopronde was geweldig, want ik zag alle fans zwaaien en hoorden ze schreeuwen. Het is echt ongelooflijk om voor je thuispubliek, je sponsors, je familie en je vrienden te winnen. Ik wil iedereen bedanken, inclusief mijn team en de Clinica Mobile, want ik heb een serieuze griep en ze hebben mij toch klaar voor de race gekregen.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): €œ

Het is een sensationele zege voor Michael waardoor iedereen blij is. Het is de eerste keer dat een Nederlandse rijder van een Nederlands team een WK Supersport-race op Assen gewonnen heeft. Michael was heel het weekeinde al sterk en in de race was hij zelfs van een ander niveau, want hij was bijna een seconde sneller dan de rijders achter hem. Een dag om nooit te vergeten.