Title Image

Blog

Voorbeschouwing Chang International Circuit

VAN DER MARK WARMT OP IN THAILAND

  |   News Racing

Met het bezoek aan één van de meest prestigieuze Honda-dealers ter wereld, vlakbij Bangkok, heeft Michael van der Mark het WK Superbike-weekeinde in Thailand officieel afgetrapt. In de zogeheten Honda BigWing-winkel waren naast personeel ook heel veel fans aanwezig. Na het bezoek reisde Van der Mark door naar het nieuwe Chang International Circuit in Buriram. Een reis van zo’n 400 kilometer, in noordoostelijke richting. Net als de meeste concurrenten heeft Van der Mark nog nooit gereden op het circuit dat ontworpen werd door Herman Tilke. De regerend wereldkampioen Supersport kan dan ook niet wachten tot de eerste vrije training start.

Het is zeer waarschijnlijk dat het weer een grote rol gaat spelen komend weekeinde. De temperaturen zullen dik in de dertig graden zijn terwijl de luchtvochtigheid tot 90 procent zal oplopen.

Michael van der Mark: “Ik hou er echt van om op nieuwe circuits te rijden, vooral banen die nieuw zijn voor iedereen. We zullen zien wie het snelst is en wie de beste set-up weet te vinden. We hebben, denk ik, Australië met een erg goed gevoel verlaten. Het was een onvergetelijke ervaring en de motor voelde super. Ik weet dat dit weekend net zo pittig zal gaan worden als Phillip Island, maar ik kijk er naar uit omdat ik normaal gesproken snel op nieuwe circuits ben. Op het internet heb ik naar een paar races gekeken en ik denk dat het een baan is die goed bij mij past. Het zag er op die filmpjes namelijk erg snel uit.”