Title Image

Blog

Michael van der Mark - Aragon

VAN DER MARK VOL VERTROUWEN ONDANKS UITDAGENDE OPENINGSDAG OP ARAGON

  |   News Racing

Michael van der Mark kende vandaag een moeilijke openingsdag in Aragon en eindigde als twaalfde nadat hij worstelde om een goed gevoel te vinden met zijn Pata Yamaha YZF-R1. Na een solide ochtend, ging Michael in de tweede sessie de verkeerde kant op met de set-up. De middagsessie begon hij door een technisch probleem ook nog verlaat. Als gevolg hiervan kon Van der Mark slechts een kleine tijdsverbetering maken, maar hij is er zeker van dat in aanloop naar de kwalificatie en de race een stap vooruit mogelijk is.

 

Gecombineerde resultaten vrije trainingen

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P12 – 1’51.103: “Vanmorgen was niet zo slecht; ik voelde mij best goed op de motor, het gat naar Alex was niet zo groot en het was duidelijk in welke gebieden we moesten verbeteren. Vanmiddag hadden we een klein technisch probleem waardoor ik een paar minuten van de sessie miste, en daarna lukte het niet om mij comfortabel op de motor te voelen. We keerden terug naar een afstelling die dichter bij die van de ochtend zat en dat voelde net iets beter aan. Samen met een nieuwe set banden lukte het mij vervolgens om mijn rondetijd te verbeteren, maar niet zo veel als ik had verwacht. We hebben wat werk te doen vanavond, omdat ik vooral mid-corner het lastig had, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een oplossing kunnen vinden richting de kwalificatie.”