Title Image

Blog

Voorbeschouwing Aragon 2014

VAN DER MARK VOL VERTROUWEN NAAR ARAGON

  |   News Racing

Na de twee overzeese races in Australië en Thailand keert het WK Superbike dit weekeinde terug naar Europa. Op het Spaanse circuit van Motorland Aragon vindt namelijk alweer de derde ronde van 2015 plaats. Voor het eerst zal ook het Superbike gebruik gaan maken van de snelle laatste linker ‘MotoGP-bocht’, in tegenstelling tot de zeer krappe hairpin die vroeger deel uit maakte van de SBK-baan.

Michael van der Mark: “Ik hou erg van Aragon omdat het een fantastische combinatie van snelle bochten en krappe, technische gedeelten heeft. Ik denk dat het nog beter wordt dankzij de snelle linker in plaats van de hairpin na het lange rechte stuk. Tijdens de eerdere test genoot ik van het rijden, maar het was toen erg koud waardoor we niet zoveel konden doen. Terugkijkend op de eerste races ben ik tevreden over mijn prestaties. Thailand was goed, maar de eerste wedstrijden in Australië waren fantastisch en ik hoop dat gevoel terug te vinden op Aragon. We wisten dat mijn eerste SBK-jaar zou bestaan uit heel veel leren, met een paar ups en downs, maar ik denk dat we voldoen aan de verwachtingen.”