Title Image

Blog

2014 Donington Park - Michael van der Mark

VAN DER MARK TWEEDE NA OPENINGSDAG OP DONINGTON

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag de tweede tijd (1.31,313) gereden tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Engelse Donington Park. De voorlopige pole position werd gepakt door Kenan Sofuoglu die slechts 0,1 seconde sneller dan Van der Mark rondging over het 4,023 kilometer lange Donington. Morgen staan, in aanloop naar de vijfde wedstrijd van het WK Supersport, de derde vrije training en de kwalificatie op het programma.

 

Michael van der Mark: “Vandaag was echt goed, zeker vanmorgen. Ik had onmiddellijk een goed gevoel met het circuit en met mijn CBR en eindigde daardoor de eerste sessie bovenaan. In de tweede vrije training veranderden we de fiets een beetje en was ik zelfs in staat om mijn rondetijd te verbeteren. Ook mijn racesnelheid is erg stabiel. Op het einde probeerden we een aantal andere dingen, maar die werkten niet echt. Desondanks ben ik blij met vandaag. Ik ben veel sneller dan vorig jaar en zit dicht bij de kop van het veld.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael was vandaag snel in beide sessies en kwam in een goed ritme vanmiddag toen hij zijn truc om sneller en sneller te gaan op gebruikte banden te voorschijn haalde. We hebben de fiets niet al te veel veranderd en Michael oogt sterk momenteel.”