Title Image

Blog

VAN DER MARK TWEEDE IN YAMAHA 1-2 OP ZONDAG IN BRNO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team’s Alex Lowes pakte vandaag tijdens een uitdagende WorldSBK Race 2 in Brno in stijl de overwinning. Michael van der Mark voegde nog een tweede plaats toe aan de perfecte racedag, wat een Yamaha 1-2 betekende, de eerste voor het team en de nieuwe generatie R1.

Alex Lowes pakte bij het ingaan van bocht 1 de kopstart, en duldde zijn teamgenoot Michael van der Mark daarna een paar bochten voor hem terwijl hij in zijn ritme kwam. Toen de tweede ronde aanbrak reed hij hem echter meteen weer voorbij, en werkte hard om zijn YZF-R1 vooraan te houden. Marco Melandri nam tijdelijk de leiding over met nog veertien ronden te gaan, maar maakte al snel een fout waardoor hij van de baan raakte en Lowes weer aan kop ging.

Op de tweede plaats was het Van der Mark die dicht achter Lowes kon blijven maar de race kon alleen verloren worden door de Brit. Een foutloze pace volgde, Lowes hield vol en bouwde een voorsprong uit op Van der Mark van twee seconden op de finishlijn. Dit perfecte optreden bracht Lowes zijn eerste WorldSBK overwinning en Yamaha’s derde in de laatste vier races.

Van der Mark verhoogde zijn pace na de uitdagende condities van zaterdag en zag er comfortabel uit startende vanaf de pole. De Nederlander leek onaangedaan door het smoezelige asfalt en keerde rustig terug naar de tweede positie nadat Melandri voor hem van de baan ging. Duidelijk profiterend van het race winnende zelfvertrouwen, kon van der Mark in de buurt van zijn teamgenoot blijven en eindigde hij uiteindelijk twee seconden achter Lowes, waarmee hij een Yamaha 1-2 veilig stelde.

Michael van der Mark: “Deze morgen in de warm-up hebben we wat geprobeerd aan de machine om een beter gevoel met de voorkant te krijgen en uiteindelijk voelde dat niet goed dus zijn we terug gegaan naar de setting van gisteren. We hebben alleen de voorband veranderd en aan het begin van de race kon ik er maar moeilijk een goed gevoel mee krijgen. Alex kwam aan mij voorbij, net zoals Marco; maar toen maakte hij een fout. Ik volgde Alex, hij had zo’n goede pace en we konden wegrijden van de man op P3 en daar was ik blij om. Ik probeerde het gaatje te dichten en te vechten voor de overwinning, ik kwam dichtbij maar in de laatste paar ronden was hij sterker. Ik ben erg blij met dit podium en heel blij voor Alex die zijn eerste overwinning pakte. Dit is een mooi einde van het weekend voor het gehele Pata Yamaha World Superbike Team.”

Dit resultaat brengt Van der Mark naar de derde plaats in het kampioenschap met 196 punten, 17 voor Tom Sykes op P4 en met maar 9 punten achterstand op tweede man Chaz Davies.