Title Image

Blog

VAN DER MARK TWEEDE IN EERSTE RACE OP JEREZ

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft in de eerste WorldSBK-race op Jerez een fantastische tweede plaats behaald. Nadat kampioenschapsleider Alvaro Bautista al vroeg wist te ontsnappen, reden Pata Yamaha-coureurs Michael en Alex Lowes in formatie richting Jonathan Rea.

 

Van der Mark wist Rea als eerste in te halen, door hem uit te remmen in de Dani Pedrosa-bocht, achterop het circuit van Jerez. Met een leeg circuit voor hem, wist hij vervolgens snel weg te rijden van de Kawasaki-coureur en zo zeer knap tweede te worden. Dankzij deze tweede plaats staat Michael voor het eerst dit seizoen boven Lowes in de tussenstand, met 154 punten tegenover de 140 stuks van zijn teamgenoot.

 

Resultaten
Superpole
Race 1

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P2: “De motor voelde erg goed aan in de Superpole, maar ik maakte een paar fouten die me een paar tienden kostte en dat betekende dat ik vanaf de derde rij moest beginnen. Ik had een goede start en wist in de openingsronden behoorlijk wat plaatsen goed te maken. Toen ik Alex passeerde, worstelde ik wel een beetje met de voorkant en moest iets anders rijden, maar ik kon toch het gat naar Johnny dichten en passeerde hem vervolgens. Ik probeerde meteen een gat te creëren, maar hij slaagde erin een paar ronden bij mij te blijven tot ik wel wist weg te komen. De motor was echt goed; de monteurs hebben geweldig werk geleverd en het pakket is verbeterd, maar we moeten nog iets meer verbetering vinden met de voorkant voor de twee races van zondag.”