Title Image

Blog

VAN DER MARK TWAALFDE TIJDENS EERSTE DAG IN MISANO

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team hield gemixte gevoelens over aan de openingsdag van de negende ronde van het MOTUL FIM Superbike World Championship op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Alex Lowes eindigde de dag als vijfde op de gecombineerde tijdenlijst, waar Michael van der Mark niet verder kwam dan P12 en rechtstreekse plaatsing voor Superpole 2 misliep.

De eerste twee vrije trainingen vonden vrijdag plaats onder warme omstandighedenwaar Misano bekend om staat, maar de komst van regen laat in de middag betekende dat de derde en laatste vrije training letterlijk verregende, met slecht twee rijders die de baan opgingen om een tijd op de klok te zetten. Dit maakte de uitdaging groter voor het team om de banden situatie te kunnen evalueren die geleverd zijn door Pirelli voor hun “thuisrace”.

Michael van der Mark eindigde de eerste 40-minuten tellende sessie in de top tien maar zakte in FP2 terug naar P12. De 25-jarige Nederlander verbeterde wel zijn eigen beste tijd maar de stap was niet groot genoeg om automatisch door te gaan naar de Superpole 2 van zaterdag.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team – P12 – 1:35.663: “Over het algemeen was het een moeilijke eerste dag. Ik voelde me vanmorgen best goed maar we kwamen op sommige punten wat te kort. We verbeterden ons tijdens FP2 maar niet zo veel als de andere jongens helaas. We hadden een duidelijk plan voor de laatste sessie vandaag, maar toen begon het te regenen, wat vanzelfsprekend niet ideaal was. Nu gaan we dat plan morgen tijdens FP4 proberen door te voeren en hopelijk boeken we genoeg progressie om door te kunnen gaan naar Superpole 2, helemaal omdat het erg belangrijk is om de race vanaf de eerste drie rijen te starten hier in Misano.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team komt morgen weer in actie tijdens FP4 die om 08:45 uur lokale tijd van start gaat, even later gevolgd door Superpole 1 om 10:30 uur.