Title Image

Blog

VAN DER MARK STRIJDT VOOR DE OVERWINNING IN MAGNY-COURS THRILLER

  |   News Racing

Na een zware eerste race gisteren herpakte Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark zich vandaag op indrukwekkende wijze door in een fantastisch en spannende tweede race in Magny Cours de derde plaats voor zich op te eisen.

Michael van der Mark zijn crew veranderde in aanloop van de zondag te verrijden tweede race de set-up van zijn Yamaha YZF-R1ingrijpend om een aantal van de problemen op te lossen waar hij gisteren in de eerste race tegen aanliep. Het was een zorgvuldig berekende gok, maar wel een gok die zich vanmiddag uitbetaalde voor de 25-jarige coureur.

Vanaf de eerste plaats op de tweede startrij maakte Van der Mark een flitsende en agressieve start die hem op de tweede plaats bracht achter de vroege leider Chaz Davies. De Pata Yamaha-coureur slaagde er vervolgens in om een eerste aanval van Jonathan Rea af te slaan, maar de pas gekroonde wereldkampioen kwam even later alsnog langszij om vervolgens de jacht te openen op Davies, met van der Mark in zijn slipstream.

Van der Mark hield Rea en Davies in het vizier tot in de slotfase van de wedstrijd, waarna de twee leiders erin slaagden om een klein gaatje te slaan op de Pata Yamaha-coureur en hij als derde over de finish kwam en zijn tiende podiumplaats van het seizoen veiligstelde. Van der Mark blijft derde in de tussenstand van het kampioenschap, maar staat nu met nog vier wedstrijden te gaan 26 punten achter op de op de tweede plaats staande Davies.

Michael van der Mark: “Na de moeilijke wedstrijd van gisteren ben ik erg blij dat ik het Magny-Cours weekend vandaag met een podiumplaats kan afsluiten. We hebben voor de warm-up vanochtend veel veranderd aan de motor, maar toch voelde ik me eerst nog niet echt op mijn gemak. Dus hebben Lez en mijn jongens voor de race nog een paar veranderingen doorgevoerd; het was een beetje een gok, maar het loonde. Ik heb een goede start gemaakt, waarschijnlijk mijn beste van het seizoen, en ik kon vanaf de eerste ronde agressief rijden. Ik probeerde Chaz te passeren, die ook snel van de plek kwam, maar ik kreeg het niet voor elkaar.  Toen passeerde Johnny mij en ik had dit weekend voor het eerst het gevoel dat ik de motor had die ik nodig had om met toprijders de strijd aan te kunnen gaan. Aan het eind waren ze iets sterker dan mij, maar ik ben echt blij met de verbeteringen die we de afgelopen nacht hebben aangebracht en dat we aan het einde van een moeilijk weekend op het podium zijn geëindigd”.