Title Image

Blog

VAN DER MARK STRIJDT TIJDENS TWEEDE RACE IN PORTIMAO VOOR DE ZEGE

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark eindigde gisteren in World Superbike race 1 als derde, vandaag deed de Nederlander het nog beter door in een superieure gereden tweede race als tweede te finishen na een enorme strijd vooraan het veld in Portimâo.

Van der Mark begon vanaf de zevende plaats op de grid, dit vanwege zijn derde plaats van gisteren, aan de 20 ronden tellende race. Na op stoom te zijn gekomen zette de 25-jarige coureur vanaf de derde ronde zijn opmars in naar voren om vervolgens al snel de vierde plaats in te nemen.

Met nog acht ronden te gaan maakte Van der Mark gebruik van een aanval van Marco Melandri op Chaz Davies en maakte een ongelofelijke inhaalactie in de eerste bocht door in één keer beide Ducati coureurs te passeren. De Pata Yamaha-coureur deed vervolgens een flinke  inspanning om de aan de leiding rijdende kampioenschapsleider Jonathan Rea te achterhalen, verkleinde het gat tot minder dan een halve seconde, maar uiteindelijk bleek het in de resterende ronde net niet voldoende voor een aanval. Van der Mark passeerde de zwart/wit geblokte vlag op de tweede plaats om daarmee zijn negende podiumplek van het seizoen veilig te stellen. Met deze tweede plaats behoudt hij de derde plaats in het kampioenschap met 284 punten, maar staat hij nu nog, met nog zes wedstrijden te gaan, slechts 20 punten achter de tweede plaats van Davies.

Michael van der Mark: “Ik had niet de beste start, maar ik bleef rustig omdat ik wist dat het gripniveau laag zouden zijn en de temperatuur op het circuit veel hoger lag. We hadden de motor een beetje aangepast om dit te compenseren en het voelde vanaf het begin goed aan. Stap voor stap ben ik naar voren gereden en ik kon ongeveer hetzelfde tempo rijden als Johnny, Chaz en Marco. Maar toen raakten Marco en Chaz in een gevecht met elkaar en ik kon ze allebei in de eerste bocht passeren voor de tweede plaats. Ik probeerde Johnny te pakken te krijgen, maar hij had net iets meer snelheid dan ik in de slotfase van de race. Hoe dan ook, opnieuw een podium is een geweldige manier voor mij en mijn team om een geweldig weekend af te sluiten, en we zullen de volgende keer in Frankrijk opnieuw blijven pushen.”