Title Image

Blog

2014 Portimao - Michael van der Mark

VAN DER MARK STEVIGER AAN DE LEIDING IN HET WK

  |   News Racing

Michael van der Mark gaat met een erg positief gevoel de lange zomerpauze van het WK Supersport in. Op het circuit Autodromo Internacional Algarve pakte hij, tijdens de achtste ronde, namelijk alweer zijn vierde zege van het seizoen. Van der Mark startte vanaf de tweede plaats op de grid en had slechts zes ronden nodig om aan de leiding van de race te komen. Oorspronkelijk stonden er achttien ronden gepland, maar vanwege regen ging na dertien ronden de rode vlag uit. Jack Kennedy, ook op een Honda CBR600RR, werd tweede voor Kenan Sofuoglu. Het was voor Van der Mark alweer het zevende opeenvolgende podium. Doordat zijn grootste concurrent, Jules Cluzel, geen punten wist te behalen heeft de Nederlander inmiddels al een voorsprong van 53 punten in de tussenstand. Pas begin september wordt op Jerez de volgende WK Supersport-race verreden. Van een vakantie zonder race is gelukkig geen spraken, want Van der Mark vliegt meteen door naar Japan om daar te testen voor de Suzuka 8 Uren, welke 27 juli op het circuit van Suzuka verreden wordt.

 

Michael van der Mark: “We waren heel het weekeinde erg sterk. Samen met Kenan Sofuoglu hadden we denk ik een stap voor op de rest. Mijn start was oké, maar ik wilde niet te veel risico nemen in de eerste bochten. Ik kon op deze manier ook goed zien waar ik sterker was dan de jongens voor mij en ik probeerde ze één voor één in te halen. Kenan maakte een foutje waardoor ik hem kon passeren en daarna kon ik ook Jack Kennedy voorbij komen. Ik wist dat ik een goede racesnelheid had en dat de anderen het lastig zouden krijgen om mijn tempo te volgen. Aan het einde zag ik dat Jules Cluzel niet meer in de punten zat en daardoor besloot ik het rustiger aan te doen. Door de rode vlag, vanwege regen, had ik de zege eerder te pakken. Aan de andere kant, ik had anders waarschijnlijk ook gewonnen omdat we zo sterk waren. Ik wil het team nogmaals bedanken, ze hebben mij echt vanaf de allereerste sessie een geweldige CBR600RR gegeven. De motor was echt snel en voelde perfect aan.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael knokte zich al snel een weg naar de leiding van de wedstrijd en breidde de voorsprong verder uit tot de rode vlag uitging. Uiteindelijk won hij de wedstrijd terwijl zijn grootste concurrent niet tot scoren toe kwam. Complimenten aan he team om bij plan A qua bandenkeuze te blijven. Ze hebben fantastisch werk geleverd dit weekeinde.”