Title Image

Blog

2014 Sepang - Michael van der Mark

VAN DER MARK STEVIGER AAN DE LEIDING DANKZIJ ZEGE

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft vandaag op Sepang in Maleisië zijn derde overwinning van het WK Supersport-seizoen gepakt. Dankzij de tweede zege op rij, heeft Van der Mark nu al 33 punten voorsprong in de WK-tussenstand. De Nederlander kende een goede start en zat in de eerste ronden dicht in de buurt van Jules Cluzel en Kenan Sofuoglu, de twee coureurs die na een zware race uiteindelijk Van der Mark op het podium vergezelden. Halverwege de race leek de Rotterdammer een gaatje te kunnen slaan, maar Cluzel had een sterke eindsprint in huis waardoor het aankwam op de laatste bocht. Bij het aanremmen maakte de Fransman een foutje en daar profiteerde Van der Mark optimaal van. Het verschil op de finishlijn bedroeg slechts 0,018 seconde.

 

Michael van der Mark:

Mijn eerste bezoek aan Maleisië was geweldig. Ik hou van dit circuit en ik hou van dit land! Vanaf de eerste training waren we heel snel en gisterochtend in de derde vrije training hebben we laten zien dat we echt een goede racesnelheid hadden. Ik kwalificeerde mij als derde en mijn start was heel goed, hoewel ik een beetje te vroeg remde voor de eerste bocht. Ik zag dat ik Sofuoglu en Cluzel kon volgen zonder risico te nemen. Na zes of zeven ronden besloot ik ze in te halen omdat ze iets langzamer dan mij reden. Ik had een gat van bijna een seconde, maar de band was bijna aan z’n einde, dus ik kon niet harder pushen en ik wilde bovendien geen enkel risico nemen. Ik hoorde Jules Cluzel en wist dat hij zou proberen om mij weer in te halen. Ik had geluk in de laatste bocht en hoewel mijn exit niet geweldig was, hield ik net voldoende over. Ik ben het team echt dankbaar, omdat ze hier geen enkele ervaring hadden en we desondanks zo snel waren. De motorfiets was echt geweldig!

 

Pieter Breddels (technisch coördinator):

Het was warm vandaag en we hadden een fantastische race met een groep van vijf koplopers, inclusief Michael en Lorenzo. Op het einde kreeg Michael de leiding en hij slaagde erin om een voorsprong op te bouwen. Maar zijn voornaamste rivaal, Cluzel, haalde hem weer in waardoor er een grote strijd was voor de overwinning. Michael forceerde in de laatste bocht een fout bij Cluzel en won zo met een kleine voorsprong. Deze overwinning geeft Michael ook een goede voorsprong in het kampioenschap, het gaat gewoon erg lekker met hem.