Title Image

Blog

2014 Losail - Michael van der Mark

VAN DER MARK SNEL TIJDENS EERSTE TRAININGSDAG QATAR

  |   News Racing

Pata Honda-coureur Michael van der Mark heeft op het Losail International Circuit in Qatar de eerste twee sessies van de elfde en laatste WK Supersport-race van 2014 gedomineerd. Van der Mark reed voor het eerst in zijn carrière onder kunstlicht en voor het eerst op het 5,380 kilometer lange circuit van Losail. De wereldkampioen Supersport had echter weinig moeite om te wennen aan de nieuwe omstandigheden en was zowel in de eerste als tweede vrije training het snelst. De Fransman Lucas Mahias eindigde op bijna een halve seconde als tweede.

 

Michael van der Mark: “Het waren mijn eerste ervaringen in Doha en vanaf de eerste ronde heb ik echt genoten van dit circuit. Het rijden onder kunstlicht is echt anders en ik had even nodig om daar aan te wennen. Maar ik hou nu al van de vloeiende baan, die bovendien echt bij mij en de CBR past. We moeten nog een aantal dingen verbeteren, maar voorlopig  ben ik echt blij!”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Het is verbazingwekkend hoe Michael na een paar ronden het circuit al kende. Hij stond al snel bovenaan en bleef daar knap staan gedurende beide sessies. Michael was een stuk sneller dan de andere jongens dus geen problemen daar.”