Title Image

Blog

2014 Sepang - Michael van der Mark

VAN DER MARK SNEL OP SNIKHEET SEPANG

  |   News Racing

WK Supersport-koploper Michael van der Mark heeft vandaag de vierde tijd geklokt tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Sepang International Circuit in Maleisië. In de middagsessie was Van der Mark zelfs de snelste, maar het bleek vanwege de hoge temperaturen niet mogelijk om de tijd van Jules Cluzel uit de ochtendtraining te verbeteren. De 21-jarige Rotterdammer reed vandaag voor het eerst op Sepang en kende dus weinig problemen om het speciale circuit onder de knie te krijgen.

 

Michael van der Mark: “Sepang is een schitterende baan. Lastig en vrij hobbelig, maar ik heb het erg naar mijn zin. Vanmorgen besloot ik eerst teamgenoot Lorenzo Zanetti te volgen, omdat hij Sepang al kende. Toen ik alleen verder ging, kon ik mijn rondentijden blijven verbeteren en eindigde de sessie als vierde. Zeker niet slecht, maar we hadden nog werk te doen aan de set-up in de middagsessie. Het was in die sessie echt heel heet met asfalttemperaturen boven de vijftig graden. We verloren daardoor veel grip en hadden een paar problemen met de afstelling. Maar aan het einde maakten we een kleine stap en was ik zelfs sneller dan vanmorgen. Ik ben tevreden met de eerste dag. We zijn al erg snel op deze voor ons nieuwe baan en het gevoel met mijn Honda CBR600RR is goed.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Het gripniveau was vrij laag vanmorgen en zelfs redelijk slecht in de middag. Michael was in die sessie echter het snelst, dus het ziet er goed uit voor hem.”