Title Image

Blog

2014 Assen - Michael van der Mark

VAN DER MARK SNEL OP EERSTE DAG ASSEN

  |   News Racing

Assen – Nederland – 25.04.2014

Michael van der Mark heeft vandaag tijdens de openingsdag van het WK Supersport op het TT Circuit in Assen de tweede tijd genoteerd. Ondanks dat de Pata Honda-rijder zijn tijd uit de ochtendsessie in de middag niet kon verbeteren, gaf hij slechts 0,008 seconde toe op tijdsnelste Florian Marino. Van der Mark kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar zaterdag en natuurlijk vooral zondag, de racedag.

 

Michael van der Mark: 

Het voelde vanmorgen meteen goed aan. De set-up in de eerste vrije training was goed en daardoor staken we tien minuten voor het einde een nieuwe band. Ik kon daardoor een hele goede rondetijd rijden, sneller dan mijn kwalificatie van vorig jaar. Omdat we twee kleine probleempjes hadden, voerden we een aantal veranderingen door gedurende de tweede vrije training. Hoewel die ene snelle ronde er niet uit kwam, hebben we wel een hele goede racesnelheid gevonden. Voor de kwalificatie zullen we echter nog iets extra’s zien te moeten vinden om die supersnelle ronde te kunnen rijden.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): 

Michael was snelste in de eerste sessie en dat ging hem opvallend gemakkelijk af. In de middag hebben we aan de racesnelheid gewerkt en was Michael niet in staat zijn tijd te verbeteren. Desondanks kwam hij maar een tiende van een seconde kort, dus het is een goede start voor hem.