Title Image

Blog

2015 Phillip Island-test - Michael van der Mark

VAN DER MARK SLUIT WINTERTESTEN TEVREDEN AF

  |   News Racing

Het Pata Honda WK Superbike-team heeft met een tweedaagse test in Phillip Island het wintertestseizoen afgesloten. Vanaf nu ligt de focus op komend weekeinde, als het WK Superbike-seizoen van start gaat in Australië. Michael van der Mark gebruikte ook deze twee dagen om te wennen aan de dikkere CBR, nadat hij deze winter als regerend wereldkampioen de overstap maakte van het WK Supersport naar het WK Superbike. De 22-jarige Rotterdammer hield zich vooral bezig met het chassis en de elektronica afstellingen en kijkt erg uit naar zijn SBK-debuut op het 4,445 kilometer lange Phillip Island.

 

Michael van der Mark (9e, 1.31,854): “Ik raak steeds enthousiaster, want ik hou meer van racen dan van testen! Dat geldt denk ik voor iedereen en we hadden deze test echt nog nodig want nu heb ik het goede gevoel. Het ging voor mij vooral om meters maken en daardoor kon ik ronde na ronde het gevoel verbeteren. Het is echt heel lastig, iedereen is echt snel en ik ben nog steeds aan het leren. Dit is echter de manier waarop we het moeten doen. We hebben twee heel goede dagen gehad en we konden heel veel proberen, waardoor we een prima beeld hebben van wat wel en wat niet werkt. Ik kijk erg uit naar de start van het raceweekeinde.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael heeft een goede test gehad waarbij hij vooral deze morgen erg snel was. In de middag kon hij zijn tijd niet meer verbeteren, dus we moeten nog nagaan waarom dat niet lukte. We hebben nog werk te doen voor het weekeinde, maar kijken er met z’n allen erg naar uit dat het seizoen gaat beginnen.”