Title Image

Blog

VAN DER MARK SLUIT WINTERTESTEN POSITIEF AF

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijder Michael van der Mark heeft de laatste wintertest van 2020, op Phillip Island, met een goed gevoel afgesloten. Na twee sterke dagen was hij tevreden met de zevende plaats, vooral omdat hij zich had gefocust op racesnelheid, inclusief twee veelbelovende wedstrijdsimulaties.

 

Het 4,445 kilometer lange Phillip Island staat bekend als zwaar voor de banden, zeker voor de linkerkant. Daarom werkte Michael met zijn team aan technische oplossingen en aanpassingen aan zijn rijstijl om het zo niet te zwaar te maken voor de banden. De focus lag dus veel meer hierop dan op het zetten van een toptijd.

 

Het Pata Yamaha with Rizla-team richt zich nu op het raceweekeinde, dat vrijdag 28 februari van start gaat. De eerste race van 2020 staat gepland voor zaterdag 29 februari.

 

Michael van der Mark – Positie: 7e tijd: 1’31.077: “Ik ben blij met onze test en met de 2020 R1. Ons belangrijkste doel was om ons racetempo te verbeteren en onze banden te sparen. Gisteren hebben we een lange run gedaan, wat echt positief was, en vandaag probeerden we een aantal verschillende dingen met de achtervering en het tempo was weer goed, vooral in de racesimulatie. Dus ik ben tevreden maar helaas crashte ik vanochtend toen ik op weg was naar mijn snelste rondetijd, dus dat was jammer. Maar als je terugkijkt op de racesimulaties, waren ze behoorlijk goed. Vandaag heb ik 20 ronden gereden en de banden waren nog steeds prima. Je moet de race hier beginnen met een andere aanpak dan normaal, maar dit is niet mijn eerste keer op Phillip Island, dus we weten dit. In het begin denk ik dat iedereen een beetje conservatief zal zijn, maar aan het eind zullen we zien wie de sterkste is. Het zal in ieder geval altijd een verrassing zijn in deze race!”