Title Image

Blog

2014 Jerez - Michael van der Mark

VAN DER MARK SLUIT TESTEN SUCCESVOL AF

  |   News Racing

Phillip Island – Australië – 18.02.2014

Het WK Superbike- en WK Supersport-team van Pata Honda heeft vandaag op Phillip Island het wintertestseizoen afgesloten. Michael van der Mark wist tijdens de tweedaagse Supersport-test in Australië de derde tijd te noteren, op minder dan een halve seconde van drievoudig WK Supersport-kampioen Kenan Sofuoglu.

 

Michael van der Mark: 

Ik ben zeker tevreden, helemaal omdat we in vergelijking met vorig jaar een paar grote stappen gemaakt hebben. Ik ben bovendien erg gelukkig met de motor. Het rijden gaat zo gemakkelijk en ik denk dat we in het raceweekend er nog meer uit kunnen halen. We hebben een goed raceritme als we met de nieuwe Pirelli-band de wedstrijd over de volledige afstand kunnen rijden. Het kostte mij maar een rondje of drie, vier om de herkenningspunten van vorig jaar weer te vinden. Daarnaast is het team om mij heen ook gelijk gebleven en dat is minstens net zo belangrijk. Met de stappen die we gemaakt hebben, wil ik gaan strijden voor zeges en zelfs het kampioenschap. Gemakkelijk wordt dat zeker niet, want naast Kenan Sofuoglu heeft de test hier op Phillip Island laten zien dat er meer snelle jongens zijn. Normaal gesproken ben ik erg sterk tijdens de race en ik denk daarom dat ik, als we het gat naar Kenan kunnen verkleinen, kan winnen.

 

Het seizoen begint aanstaande vrijdag, 21 februari, op Phillip Island.