Title Image

Blog

2014 Losail - Michael van der Mark

VAN DER MARK SLUIT SEIZOEN OP QATAR AF IN STIJL

  |   News Racing

Vanwege technische problemen staat dit verslag later online dan normaal. Onze welgemeende excuses hiervoor.

 

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft het 2014 WK Supersport-seizoen op een indrukwekkende en dominante wijze afgesloten. Startend vanaf de tweede plaats op de grid van het Losail International Circuit, kwam de Rotterdammer geen enkel moment in de problemen. Doordat hij liefst drie keer het rondenrecord uit 2009 verbrak, won hij de afsluitende race zelfs met grote voorsprong op Honda-collega Ratthapark Wilairot uit Thailand. Jules Cluzel werd derde. Het was de zesde zege voor Van der Mark, die ook nog vier tweede plaatsen behaalde dit jaar. Uitgezonderd één uitval waren de vier tweede plaatsen meteen de ‘laagste’ klasseringen van de Rotterdammer dit seizoen. Van der Mark staat aan de vooravond van een nieuw avontuur aangezien hij volgend jaar overstapt naar het WK Superbike-team van Pata Honda. De eerste test met de Honda CBR1000RR Fireblade SP staat over drie weken gepland in Jerez.

 

Michael van der Mark: “Het is een fantastisch seizoen geweest. We wisten vooraf dat we een kans hadden op de titel. De manier waarop we kampioen geworden zijn, is geweldig. Zes overwinningen, vier tweede plaatsen en slechts één DNF is een prachtige erelijst. Het team heeft laten zien hoe goed ze zijn en hoe goed de CBR is. En kijkend naar mijzelf heb ik alles laten zien dat een kampioen nodig heeft. Ik wilde echt mijn laatste WK Supersport-race winnen en nu kijk ik echt uit naar de volgende stap. Er wacht ons veel werk en ik zal veel moeten leren, maar ik ben veel gegroeid dit seizoen en ik kan daarom niet wachten op het komende seizoen.”

 

Pieter Breddels – technisch coördinator: “Michael heeft laten zien dat hij een echte kampioen is. Hij pakte de leiding bij de start en hield de koppositie vast tot aan de finishvlag. De kampioen heeft zo op een prachtige manier afscheid genomen van het WK Supersport en liet nogmaals zien dat hij de beste rijder op de beste motorfiets was. Het is een zeer spannend vooruitzicht om hem binnenkort te zien rijden op de grotere CBR Fireblade.”