Title Image

Blog

VAN DER MARK SLUIT NATTE DAG OP MAGNY-COURS ALS SNELSTE AF

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark heeft de eerste dag op een nat Magny-Cours als snelste afgesloten, ondanks dat hij maar tien ronden reed in Frankrijk in FP1. De eerste vrije training begon op een volledig nat circuit hoewel het wel droog werd kort voordat de pitlane open ging. Met nog vijftien minuten te gaan, kwamen er zelfs droge plekken op het circuit, maar helaas geen droge lijn. Van der Mark haalde vervolgens het meeste uit de enigszins verbeterde omstandigheden en eindigde de sessie als snelste.

 

In de tweede vrije training regende het constant en Van der Mark wist dat hierdoor niemand aan zijn tijd zou komen. Omdat het gripniveau op Magny-Cours berucht staat om de onvoorspelbaarheid kwam de Pata Yamaha-rijder de tweede sessie niet in actie.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P1 – 1’51.852: “Het was een beetje een vreemde dag. Vanmorgen was het circuit nat bij de start, maar begon het al een beetje op te drogen, dus daarom besloten we lang te wachten met uitgaan. Op het einde was het niet droog, het was niet nat en de baanomstandigheden waren dus zeker niet perfect, maar ik had meteen een goed gevoel met de motor. Ik pushte niet echt voor een snelle tijd, maar eindigde bovenaan dus het was een goed begin van de dag. Vanmiddag begon met heel veel regen en dat bleef zo. We hebben gewacht om te zien of de omstandigheden zouden verbeteren, maar dat deden ze niet, dus besloten we om niet naar buiten te gaan want ik heb al een goed gevoel met de motorfiets en de verwachting is dat het vanaf morgen droog is.”

 

Gecombineerde resultaten vrije trainingen na FP2