Title Image

Blog

Zaterdag Jerez 2015

VAN DER MARK SCHITTERT ONDER SPAANSE ZON

  |   News Racing

Michael van der Mark start morgen tijdens de elfde ronde van het WK Superbike op Jerez vanaf de tweede rij nadat hij de Superpole als vierde afsloot. Met temperaturen van dik dertig graden en een baantemperatuur van zelfs 50 graden wist Van der Mark op indrukwekkende wijze Superpole 1 als snelste af te sluiten. In Superpole 2 wist hij z’n Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP zelfs naar de vierde plaats te sturen op het 4,423 kilometer lange circuit. Zijn 1.40,956 was slechts 0,6 van de pole position-tijd van Tom Sykes. Van der Mark, 22, maakte eerder op de dag al een grote stap in de vierde vrije training. Een sessie die hij afsloot op de vierde plaats.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij want in de laatste paar races hadden we een lastige Superpole. Vandaag vond ik eindelijk de grip met deze band en dat gaf een heel ander gevoel. Het is waarschijnlijk de eerste keer dit seizoen dat het zo goed ging in de kwalificatie. Ik wist van mijzelf dat zodra ik grip zou vinden, ik snel kon zijn en dat heb ik vandaag bewezen. Ik werkte in het begin samen met Jonathan (Rea) en dat hielp mij – en ik denk ook Jonathan – om de snelheid op te voeren in Superpole 2. Normaal hebben we het iets lastiger als de temperaturen omhoog gaan; gelukkig hebben we nu een set-up gevonden die goed werkt bij temperatuurstijgingen. De CBR voelt echt fantastisch aan, alles werkt goed en de racesnelheid is zeker oké. We hadden echt een goede kwalificatie nodig, want eerder hadden we ook een goede racesnelheid maar kwamen te kort door slechte startposities. De start is morgen erg belangrijk, maar het was vooral zaak om vooraan te zitten op de grid. Daarom heb ik een goed gevoel voor de races.”