Title Image

Blog

2014 Jerez - Michael van der Mark

VAN DER MARK PAKT WK SUPERSPORT-TITEL IN STIJL!

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark is de 2014 FIM Supersport Wereldkampioen nadat hij vandaag op Jerez de negende race van het jaar wist te winnen. De Nederlander had, startend vanaf pole, een goede sprint richting de eerste bocht, maar ging vervolgens iets te wijd. Daarna volgden 19 ongekend spannende ronden met bloedstollende duels tussen Van der Mark, zijn kampioenschapsrivaal Jules Cluzel en Florian Marino. Cluzel moest voor de Nederlander finishen om nog een kans op de titel te maken en deed er echt alles aan om aan die opdracht te voldoen.

 

Van der Mark wist echter precies wat nodig was, maar besloot toch de leiding te nemen met nog twee ronden te gaan. Cluzel gaf zoals verwacht niet op, maar pushte tot over de grens en ging tijdens de voorlaatste ronde in de laatste bocht onderuit. Van der Mark pakte om het nog mooier te maken ook nog eens de winst. De zege van vandaag is zijn vijfde overwinning van het seizoen en geeft hem met nog twee races te gaan 76 punten voorsprong in de tussenstand. De titel van Van der Mark is eveneens het tiende wereldkampioenschap voor Ten Kate Racing en de tiende constructeurstitel voor Honda in het WK Supersport.

 

Michael van der Mark: “Ik kan het nog steeds niet geloven! Het was een lange reis om tot hier te komen. Vanaf het moment dat ik tien jaar geleden begon met racen, had ik één droom: wereldkampioen worden. Ik wil mijn familie en dan vooral mijn vader bedanken want ze hebben ongelooflijk veel voor mij gedaan. Henk was niet op Jerez – hij heeft zijn eigen wedstrijd vandaag – dus wens ik hem heel veel succes. Ik wil ook al mijn sponsors bedanken. Een aantal van hen zie je niet eens op de motorfiets terug, maar ze hebben mij altijd allemaal gesteund. Ook gaat veel dank naar Frans van Leeuwen, mijn 80-jarige trainer die mij fit en sterk houdt! Last but not least, het team heeft geweldig gewerkt. Vorig jaar worstelden we nog wel eens met de afstelling, maar dit jaar hebben we laten zien dat als alles klopt, we wereldkampioen worden.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “De Supersport-race was echt spannend vanaf de eerste tot aan de laatste ronde waarbij de voorste drie elkaar elke keer inhaalden. Michael hield alles onder controle en pakte door de zege onze tiende wereldtitel. We gaan het vanavond zeker vieren, maar ik zou graag eerst het team, en dan niet alleen de teamleden van Michael, maar het complete Supersport-team, een groot compliment willen geven. Ik weet hoe hard ze gewerkt hebben in de afgelopen winter en daarmee maakten ze het mogelijk om de CBR nog sneller te maken.”