Title Image

Blog

2014 Magny Cours - Michael van der Mark

VAN DER MARK OP ZOEK NAAR SPAANS SUCCES

  |   News Racing

Aragon – Spanje – 09.04.2014

Dit weekend (11-13 april) staat voor Michael van der Mark de tweede WK Supersport-race van 2014 op de planning. Plaats van handeling is Motorland Aragon, vlakbij Alcaniz in het noordwesten van Spanje gelegen. De Pata Honda CBR600RR-rijder, die vorig jaar tweede werd op Aragon, gaat op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen na een lastige start tijdens de openingsronde op Phillip Island in Australië eind februari. Die wedstrijd werd ingekort naar vijf ronden nadat er in deel één olie op de baan terecht gekomen was. In zijn ijver om al snel een gat naar de rest te slaan, crashte Van der Mark en moest vervolgens opgeven.

 

Michael van der Mark: 

Onlangs heb ik drie uur kunnen testen op Assen en dat was goed voor het gevoel na Australië. Op vrijdag moet ik uiteraard weer aan het gevoel wennen, maar ik hou van het circuit en ik was erg blij om daar op het podium te eindigen vorig seizoen. We hadden er ook een goede test in november toen de motor echt heel goed aanvoelde en ik prima rondetijden klokte. Het is belangrijk om dit weekeinde veel punten te scoren, dus ik ga gefocust te werk om zo het resultaat te behalen dat we nodig hebben.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): 

Michael heeft een korte test gehad op Assen en was in staat goede tijden te rijden. Vorig jaar behaalde hij, ondanks een technisch probleem aan zijn CBR, een fantastisch resultaat op Aragon dus we weten dat het circuit past bij zijn rijstijl en bij de motorfiets.