Title Image

Blog

2014 Jerez - Michael van der Mark

VAN DER MARK OP PRIJZENJACHT IN JEREZ

  |   News Racing

Na een lange zomerpauze komt het Pata Honda World Supersport-team dit weekeinde eindelijk weer in actie voor de negende ronde van het WK. Michael van der Mark begint het Spaanse raceweekend op Jerez met een voorsprong van 53 punten op zijn naaste rivaal en heeft daar de controle volledig in handen. Zeker doordat de race in Zuid-Afrika, die oorspronkelijk op 19 oktober verreden zou worden, niet doorgaat. Hierdoor zijn nog maar 75 punten te verdelen. De vorige WK Supersport-race werd 6 juli verreden op Portimao, een wedstrijd die Van der Mark won. Van een rustige zomerpauze was echter geen sprake. Tussendoor won de Rotterdammer, samen met Takumi Takahashi en Pata Honda World Superbike-rijder Leon Haslam, namelijk ook de zeer prestigieuze Acht uren van Suzuka op de MuSashi Harc-Pro Honda.

 

Michael van der Mark: “Om eerlijk te zijn was deze zomervakantie een beetje te lang voor mij. Het was mede daarom geweldig om terug te keren naar Suzuka en daar wederom te winnen, samen met Leon Haslam en Takumi Takahashi. Ik heb ook nog een korte zonvakantie gehad, maar verder heb ik vooral getraind om klaar te zijn voor de afsluitende races van 2014. Het zal even wennen zijn om na de Fireblade op de kleinere CBR te stappen, maar ik kijk er echt naar uit om weer te kunnen rijden. Ik benader dit weekend op precies dezelfde manier als normaal en dus ga ik proberen om te winnen. Het kampioenschap is natuurlijk wel in mijn gedachten maar dat is altijd zo.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Het is fijn dat we weer kunnen racen. Met na Jerez nog maar twee races te gaan, kan Michael in Jerez de klus afmaken. Natuurlijk, zijn uitgangspositie is goed, maar onze aanpak zal dit weekeinde precies hetzelfde zijn als altijd. Het is namelijk aan ons om Michael een motor te geven waarmee hij op zondag kan knokken voor het podium. Michael kan dan zelf de rest doen.”