Title Image

Blog

VAN DER MARK OP HET ARAGÓN-PODIUM IN SUPERPOLE RACE

  |   News Racing

Michael van der Mark behaalde vandaag een mooie derde plaats voor Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla in de Tissot Superpole Race, tijdens de vierde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op MotorLand Aragón.

 

Het was het eerste podium voor Michael op het Spaanse circuit, na een vijftal vijfde plaatsen aan boord van zijn Yamaha R1 sinds 2017. De prestatie luidde ook een stap voorwaarts in voor het Pata Yamaha-team op het circuit van Aragón. Het team werkte hard aan het vinden van oplossingen om de levensduur van de banden te verlengen en om meer grip te vinden onder de weersomstandigheden van afgelopen weekeinde.

 

Van der Mark kon vervolgens Race 2 starten vanaf de eerste rij en schoof snel door naar de tweede plaats achter de uiteindelijke racewinnaar Jonathan Rea. Toen het gripniveau daalde, merkte Michael echter dat hij die positie niet kon vasthouden over de volledige raceafstand en moest uiteindelijk genoegen nemen met een sterke zesde plaats.

 

Michael van der Mark – SPRC: P3 / R2: P6: “Ik denk dat we best tevreden kunnen zijn met de prestaties van vandaag. Vanmorgen in de warming-up hebben we iets anders met de motor geprobeerd en het voelde beter aan dan gisteren. In de Superpole Race had ik veel plezier: er was veel actie en ik voelde mij sterk. Ik miste aan het eind een beetje grip, maar ik was erg blij dat ik voor het eerst op het podium eindigde in Aragón.”

 

“Voor Race 2 hadden we een goede motor voor de langere race en vanaf het begin was ik erg snel en wist ik op de tweede plaats te komen. Vanaf dat moment reed Johnny iets te snel om hem in te halen! Toen het griplevel zakte, had ik het lastig bij het uitkomen van de bochten en één voor één begonnen anderen mij te passeren en daarom eindigden we uiteindelijk als zesde. Desondanks denk ik dat we de goede kant op gaan. We hebben goede vooruitgang geboekt en het beste is dat we veel gegevens van dit weekend hebben die we kunnen gebruiken voor het volgende raceweekeinde.”