Title Image

Blog

Sunday Jerez 2015

VAN DER MARK MAAKT INDRUK MET PODIUM IN SPANJE

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag op Jerez zijn derde WK Superbike-podium behaald in zijn debuutjaar. Met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP pakte hij een schitterende derde plaats in de eerste race van de elfde ronde. Van der Mark startte vanaf de vierde plaats en verloor één positie in de eerste bocht, maar hield altijd de koplopers in het oog. Halverwege wist de Nederlander Jonathan Rea, die op weg was naar de wereldtitel, te passeren. Het was Van der Mark’s eerste podium sinds zijn twee derde plaatsen op Assen in april. Lange tijd leek hij ook in Jerez een dubbelpodium te pakken, maar in duel met Leon Haslam ging hij onderuit terwijl hij op de vierde plaats lag. Van der Mark wist met zijn licht beschadigde CBR verder te rijden en noteerde daarna opnieuw dezelfde rondentijden als de latere winnaar Chaz Davies. Door de dertiende plaats houdt Van der Mark de zevende plek in de tussenstand vast.

Pata Honda blijft nog een dag in Jerez omdat er morgen een officiële test op het programma staat. Daarna keert het team huiswaarts om zich voor te bereiden op de voorlaatste wedstrijd in Magny-Cours op 4 oktober.

Michael van der Mark (3e en 13e): “Het hele weekeinde hadden we al problemen met de koppeling, dus de start in de eerste race was niet perfect. Ik wist desondanks bij de kopgroep te blijven, hoewel ik wat grip miste in het begin. Nadat de snelheid iets lager kwam te liggen, wist ik het gat te verkleinen maar ik moest nog even geduld hebben voordat ik Leon (Haslam) en Jonathan (Rea) kon passeren. Ik probeerde vervolgens naar Chaz (Davies) te rijden maar door een gebrek aan grip was dat niet meer mogelijk. De tweede race was min of meer hetzelfde aan het begin en weer wist ik het gat naar de top te dichten toen de snelheid er iets uit ging. Ik had echt een goed gevoel in duel met Torres en Haslam. Omdat ze zo hard pushten, besloot ik even te wachten. Toen was ik echter ineens de voorkant kwijt en crashte ik. Gelukkig wisten we daarna verder te gaan en nog een goed tempo te rijden. Terugkijkend ben ik tevreden. We hadden eindelijk een weekeinde zonder problemen en dat is erg goed voor mijn motivatie en natuurlijk is het podium een grote motivatie voor het team.”